Zadarsko Sveučilište obilježilo svoj dan
Zadarsko Sveučilište obilježilo svoj dan
Gradonačelnik: Grad Zadar u Sveučilištu ima iskrenog i nezaobilaznog partnera.

Zadarsko sveučilište proslavilo je danas svoj dan - Dies academicus i ujedno 14. godišnjicu svog postojanja. U ime Grada Zadra svečanoj sjednici nazočio je gradonačelnik Božidar Kalmeta. Čestitajući Sveučilištu obljetnicu, Kalmeta je istaknuo da Grad Zadar u Sveučilištu ima iskrenog i nezaobilaznog partnera, a u njegovim aktivnostima nemjerljiv potencijal ne samo za znanstveni i obrazovni, već i za društveni, kulturni i gospodarski razvoj. - Usko surađujući na starteškim pitanjima poput regionalizacije i turizma, brojnim znanstvenim istraživanjima za potrebe gospodarskog sektora, Sveučilište u Zadru svojim aktivnostima neposredno sudjeluje u najvažnijim aspektima razvoja našeg grada, kazao je među ostalim gradonačelnik.

Na svečanoj sjednici rektorica prof. dr. sc. Dijana Vican uručila je godišnje nagrade zaslužnoj ustanovi, studentima za izvrsne sportske uspjehe, zaslužnim djelatnicima i studentima za izvanredne uspjehe postignute tijekom studija u prošloj akademskoj godini. Počasni doktorat Sveučilišta u Zadru dodijeljen je Koradu Korleviću, prof., voditelju zvjezdarnice Višnjan i Znanstveno-edukacijskog centra Višnjan, za za izuzetan doprinos na promicanju astronomije i znanosti kroz znanstveno popularna predavanja, izradom astronomskih instrumenata, razvojem metoda kreativnog mišljenja i njihovoj primjeni u edukaciji te projektima zaštite prirode i baštine.

 


Vezane fotografije

Zadarsko Sveučilište obilježilo svoj dan Zadarsko Sveučilište obilježilo svoj dan Zadarsko Sveučilište obilježilo svoj dan Zadarsko Sveučilište obilježilo svoj dan Zadarsko Sveučilište obilježilo svoj dan Zadarsko Sveučilište obilježilo svoj dan Zadarsko Sveučilište obilježilo svoj dan