Zadarski karneval 2014. - od 1. do 4. ožujka
Zadarski karneval 2014. - od 1. do 4. ožujka

Turistička zajednica grada Zadra organizator je i ovogodišnjeg Zadarskog karnevala, čija će se karnevalska povorka održati ove nedjelje, 2. ožujka uz sudjelovanje dvadesetak karnevalskih skupina iz Zadra i Zadarske županije.

U subotnje jutro, 1. ožujka, Narodnim trgom, Kalelargom i Forumom će u vremenu od 11–13 sati proći povorka gostiju iz Slovenije – članovi Društva KORANT Podvinci (Ptuj), a zasvirat će i Puhački  orkestar Grada Gospića uz pratnju gospićkih mažoretkinja. Zabavu za subotnju večer potražite ponovno u Varošu uz nastup Marijana Bana na zajedničkoj terasi kafića Kult i Dišpet (Ul. Stomorica).

Tradicionalna povorka Zadarskog karnevala, sastavljena od pučkih maškaranih skupina iz Zadra te bliže i dalje okolice, održat će se u nedjelju, 2. ožujka s početkom u 16 sati. Karnevalska povorka okupljat će se od 15:00 sati na parkiralištu ispred „Ljepotice“ na Branimirovoj obali, a kretat će se uobičajenim  pravcem preko Jazina i Obale kralja Tomislava prema Narodnom trgu, odakle će poslije pojedinačnog predstavljanja karnevalskih skupina vesela povorka nastaviti Kalelargom i Forumom. Po svršetku karnevalske povorke slijedi zabava uz grupu Gustafi u Varošu (Ul. Stomorica).

U utorak, 4. ožujka, na zadnji dan Karnevala, program će se do  ponoći ponovno odvijati u Varošu. Za izbor najboljih pojedinačnih maski moguće se prijaviti do 22:00 sata, nakon čega će strogi  karnevalski žiri izabrati i proglasiti najbolje pojedinačne maske zadarskog karnevala 2014.

NAPOMENA:
Parkiralište ispred zgrade Ljepotica na Obali kneza Branimira zatvara se u subotu, 1. ožujka u 14:00 sati radi potreba organizacije Zadarskog karnevala. Dio Obale kneza Branimira i Obala  kralja Tomislava zatvaraju se za promet u nedjelju, 2. ožujka u vremenu od 15:30 - 17:00 sati radi kretanja povorke Zadarskog karnevala.