Na današnjoj, 25. sjednici, Gradsko je vijeće usvojilo izmjene i dopune Proračuna Grada Zadra za 2003. godinu.

Na današnjoj, 25. sjednici, Gradsko je vijeće usvojilo izmjene i dopune Proračuna Grada Zadra za 2003. godinu.

Izmjene i dopune Proračuna Grada Zadra za tekuću godinu posljedica su dijelom promjena koje su se dogodile u Zakonu o financiranju jedinica lokalne samouprave, Zakona o doprinosima te promjenama u strukturi potreba gradskog Proračuna.

Prema izvješću koje je podnio Upravni odjel za financije Grada Zadra , ostvarenje prihoda od poreza na dohodak na razini je planiranog, dok kod nekih prihoda imamo čak veće ostavrenje od planiranog, primjerice kod prihoda od poreza na promet nekretnina. Povećani su i prohodi od državnih upravnih pristojbi, a isto tako i još neki prihodi. Utvđeni višak tekućih prihoda, s prenesenim iz prethodnih godina, iznosi 8.658.573,03 kune pa se kao takav unosi u cijelosti u ovoj godini prema naputku Državne revizije.

Ukupan iznos novog, izmijenjenog Proračuna iznosi 214.847.210,00 kuna i predstavlja povećanje u odnosu na plan za 7,8 posto.

Povećani su i neki rashodi, primjerice rashodi za materijal i energiju, usluge, financijski rashodi te subvencije trgovačkim društvima, prvenstveno zbog sufinanciranja TD «Liburniji» za rekonstrukciju požarom uništenog objekta te ostvarivanja programa sufinanciranja Više pomorske škole.

Kapitalne donacije povećane su radi pomoći Općoj bolnici, i to radi nabave spiralnog CT-a te prijenosnog ultrazvuka i digitalnog kolor doplera, čime se podiže standard usluga u zdravstvu, a povećane su i vatrogasnoj postrojbi za nabavku neophodnih ljestava.