UZ GLAZBENE NASTUPE POTPISANI SPORAZUMI O SURADNJI ZADARSKIH ANSAMBALA I KONCERTNOG UREDA ZADAR
UZ GLAZBENE NASTUPE POTPISANI SPORAZUMI O SURADNJI ZADARSKIH ANSAMBALA I KONCERTNOG UREDA ZADAR

U ponedjeljak 24. listopada 2022. u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači sporazume o suradnji s Koncertnim uredom Zadar potpisali su Hrvatsko pjevačko glazbeno društvo "Zoranić", Mješovito pjevačko društvo Condura Croatica, Gradska glazba Zadar i Zadarski komorni orkestar.

Radi se o sporazumima kojima koji imaju za cilj ujedinjenje Zadarske glazbene scene a kojima se uređuju odnosi javne ustanove Koncertni ured Zadar i navedenih ansambala te se definiraju modeli suradnje u svrhu unaprijeđenja i razvoja glazbenog života Zadra, podrške profesionalnim i amaterskim ansamblima s višedesetljetnom pa i stoljetnom tradicijom te poboljšanja njihove vidljivosti kako na lokalnoj tako i na nacionalnoj razini.

 Uska suradnja između javnog i civilnog sektora jedna od najvažnijih točaka Plana razvoja kulture Grada Zadra 2019.–2026., naglasila je pročelnica UO za kulturu i sport Dina Bušić.

Udruge poput Zoranića, Condure Croatice, Gradske glazbe Zadar i Zadarskog komornog orkestra već dugi niz godina surađuju s javnim ustanovama kojima je Grad osnivač, a sporazumi koji se potpisuju predstavljaju čvrsti okvir u daljnjoj suradnji kojom će se Zadar po tko zna koji put potvrditi kao grad glazbe. Isto tako, sva glazbena udruženja s kojima je sporazum potpisan, bila su kroz povijest korisnici prostora Kneževe ili Providurove palače, a obnovom ovog kompleksa II Palače, uz platformu javne ustanove Koncertni ured Zadar i potporu Grada Zadra, glazbenicima su vrata otvorena kroz stare i nove oblike suradnje koji će rezultirati dodatnim obogaćivanjem zadarskog glazbenog života.

Ravnateljica Koncertnog ureda Zadar Melita Ivković podsjetila je da se dugogodišnja suradnja s navedenim ansamblima od ove godine objedinila u Zadarski ciklus, u koji se uvrštavaju i nastupi ostalih glazbenika vezanih uz Zadar, što lokalnim glazbenicima daje važan poticaj za rad.

Na svečanosti koja je upriličena u povodu potpisa sporazuma o suradnji nekoliko je prigodnih marševa izvela Gradska glazba Zadar pod vodstvom Marina Perovića, pjevali su zatim i članovi HPGD Zoranić  pod vodstvom dirigenta Tomislava Košte te članovi zbora Condura Croatica pod palicom maestra Ive Nižića.

 

 

Vezane fotografije

UZ GLAZBENE NASTUPE POTPISANI SPORAZUMI O SURADNJI ZADARSKIH ANSAMBALA I KONCERTNOG UREDA ZADAR UZ GLAZBENE NASTUPE POTPISANI SPORAZUMI O SURADNJI ZADARSKIH ANSAMBALA I KONCERTNOG UREDA ZADAR UZ GLAZBENE NASTUPE POTPISANI SPORAZUMI O SURADNJI ZADARSKIH ANSAMBALA I KONCERTNOG UREDA ZADAR