Uspjesi djece i odgojiteljica vrtića „Maslačak“
Uspjesi djece i odgojiteljica vrtića „Maslačak“

Pročelnici UO za odgoj i školstvo, Joso Nekić i UO za zdravstvo i socijalnu skrb, Mario Pešut sa suradnicima  - u radnom posjetu vrtićima drugih osnivača.

U cilju zadovoljavanja javnih potreba na području predškolskog odgoja i naobrazbe pored osnivanja vlastitih ustanova, Grad Zadar podupire i rad dječjih vrtića drugih osnivača, privatnih i vjerskih vrtića.

Podsjetimo, od listopada 2009. godine Grad provodi program sufinanciranja rada vrtića drugih osnivača s kojima sklapa ugovor o sufinanciranju kojim su regulirana prava i obveze u svezi izvođenja redovitog cjelodnevnog 10-satnog programa.

Tim povodom, pročelnik UO za odgoj i školstvo, Joso Nekić te pročelnik UO za zdravstvo i socijalnu skrb, Mario Pešut sa suradnicima bili su u radnom posjetu najvećem vrtiću „Maslačak“. Ovaj dječji vrtić u svom sastavu ima osam skupina: pet vrtićkih, tri jaslične te okuplja 166 djece (20 po grupi). U vrtiću su izrazili zadovoljstvo s postignutim sporazumom s Gradom Zadrom jer im je to pomoglo da ukupni pedagoški rad podignu na jednu višu razinu.

Djeca iz drugih područnih objekata toga su dana došli u glavni objekt u Bihaćkoj ulici kako bi se zajedno s odgojiteljicama bavila uskršnjim aktivnostima: bojali su jaja, izrađivali prigodne uskrsne ukrase, pjevali i igrali se.

Također, ovom su se prigodom pohvalili jednim, za njih, velikim uspjehom. Naime, radovi djece Marte Bušljete i Lane Matković, iz jasličke skupine „Pužići“, uvršteni su među 175 najboljih i najkreativnijih radova cijele Hrvatske na natječaju Hrvatske Glazbene Mladeži pod nazivom „Radost stvaranja uz glazbu“. Ovaj su uspjeh ostvarili uz suradnju profesorice glazbene kulture i mentorice Blanše Miletić iz gimnazije „Juraj Baraković“. Zadatak je bio naslikati doživljaj slušanog djela “Jalta, Jalta-Neka cijeli ovaj svijet“. Djeca su slikala stopalima na hamer papiru plešući uz glazbu. Djeci užitak, a odgajateljicama veliko iskustvo, urodilo je plodom! Njihovi će  radovi od 08. travnja biti predstavljeni na izložbi u dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu!