Uređenje ureda MO Petrčane, izgradnja pristupne ceste i parkirališta
Uređenje ureda MO Petrčane, izgradnja pristupne ceste i parkirališta
Gradonačelnik Dukić obišao Petrčane.

Gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić  s pročelnicima, Dolores Grdović-Kalmeta, Robertinom Dujelom i Šimom Erlićem te zamjenikom pročelnika, Matkom Segarićem, bio je u obilasku Petrčana te se susreo s predstavnicima MO Petrčane.

Gradonačelnik Dukić i suradnici obišli su prostorije u zgradi PŠ Petrčane gdje će se urediti ured MO Petrčane u svrhu održavanja kulturnih, društvenih, rekreativnih i drugih sadržaja za potrebe mještana Petrčana. Prostorije se nalaze na prvom katu zgrade područne škole u Petrčanima, a provest će se radovi kojima će se obnoviti unutrašnjost svih prostorija na cijeloj etaži te pripadajuće stepenište. Radove u vrijednosti 178.737,50 kn s PDV izvodi tvrtka Franja d.o.o. Poljica Brig, radovi započinju sljedeći tjedan, a rok završetka je 60 radnih dana.  

Također, gradonačelnik Dukić u Petrčanima je obišao i gradilište pristupne ceste i parkirališta. Radi se o prvoj fazi građenja koje uključuje izgradnju potpornih zidova, kanal oborinske odvodnje, kolničku konstrukciju  do asfalta i parkiralište kapaciteta 71 parkirno mjesto. Ukupna dužina prometnice je 210 m, a površina joj je 4400 m2. Izvođač radova je tvrtka „ STIPČEVIČ“ d.o.o. Zadar, nadzor „DONAT“ d.o.o. Zadar. Ugovoreni iznos je 2.242.281,44 kn s PDV-om. Ovaj projekt značajan je za mjesto iz razloga što će se povećati broj parkirališnih mjesta kojih naročito nedostaje u vrijeme turističke sezone, a posebno jer će se urediti kanal oborinske odvodnje te će se na ovaj način sustavno riješiti problemi koji su se događali uslijed velikih kišnih naplavina u ovom dijelu Petrčana.

Predstavnici MO Pertčane ovom su prigodom pohvalili suradnju s Gradom Zadru i podržali napore grada na razvoju njihovog mjesta čemu su dokaz i ovi projekti.

S tim u svezi gradonačelnik Dukić je istaknuo da je Grad Zadar naručio projekt rekonstrukcije  glavne prometnice od ceste Zadar-Nin do ulaza u mjesto. Projekt će se provesti zajedno s izgradnjom sustava odvodnje, a podrazumijeva uređenje prometnice sa svom potrebnom infrastrukturom, javnom rasvjetom i biciklističkom stazom. Petrčane  kao turističko mjesto to zaslužuje.