Ulica Borka Šarlije Kese otvorena za promet - gradonačelnik Kalmeta u obilasku
Ulica Borka Šarlije Kese otvorena za promet - gradonačelnik Kalmeta u obilasku
Fotogalerija Galerija
Započeli radovi na izgradnji obalnog zida u Petrčanima-FOTOGALERIJA.

Kako je bilo i najavljeno, Ulica Borka Šarlije Kese, Bivša Bihačka, nakon obavljenog tehničkog pregleda, otvorena je u ponedjeljak, 31. listopada, za sav promet. Tim povodom gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta sa suradnicima, zamjenikom Zvonimirom Vrančićem, pročelnikom Darkom Kasapom, predstavnicima izvođača i nadzora te predstavnicima MO Stanovi i Bili Brig prošetao je ovom važnom prometnicom koja spaja istočni sa zapadnim dijelom grada, informirao se o izvedenim radovima i razgovarao sa stanovnicima te ulice.

U Ulici Borka Šarlije Kese asflatirano je i uređeno ukupno 680 metara prometnice, postavljena vertikalna i horizontalna prometna signalizacija, nogostup i javna rasvjeta, a ugrađena je i potrebna komunalna infrastruktura. Ovaj je projekt uključivao i izgradnju rotora u Ulici Bleiburških žrtava kao i rekonstrukciju same te ulice. Također, križanje sa Splitskom te ulicama Put Biliga i Admirala Jakova Šubića od Cezana sada je u potpunosti prohodno. Dovršetkom i otvaranjem Ulice Borka Šarlije Kese za sav promet rasteretit će se u velikoj mjeri ulice Hrvatskog Sabora, Ćustićeva i dijelom Tuđmanova.

Izvođač radova bila je tvrtka Lavčević d.d., Zadar, a nadzor tvrtka GiN Company d.o.o. Zadar. Ukupna vrijednost izvedenih radova je 6 i pol milijuna kuna.

Nakon rekonstrukcije bivše Bihaćke u planu je proširenje i uređenje Ulice Admirala Jakova Šubića od Cezana, prema Plovaniji. Na tom dijelu je u tijeku proces rješavanja imovinsko-pravnih odnosa. Osim toga, do kraja godine planirano je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa i potpisivanje sporazuma s Hrvatskim cestama kako bi se krenulo u rekonstrukciju još jednog križanja na predjelu Biloga Birga, a to je križanje Puta Biliga s Ulicom Hrvatskog Sabora gdje je predviđena denivelacija prometnice u Ulici Puta Biliga i postavljanje semafora.  

Nakon Bilog Briga, gradonačelnik Kalmeta i suradnici obišli su gradilište prve faze radova na projektu rekonstrukcije obalnog zida luke u Petrčanima. Izvođač radova je tvrtka Minigradnja d.o.o. iz Vodica, a nadzor obavlja tvrtka Via Factum d.o.o. iz Biograda na moru. Vrijednost radova je 4.202.853,75 kn. Projekt zajednički financiraju Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, ŽLU Zadar i Grad Zadar.

Vezane fotografije

Ulica Borka Šarlije Kese otvorena za promet - gradonačelnik Kalmeta u obilasku Ulica Borka Šarlije Kese otvorena za promet - gradonačelnik Kalmeta u obilasku Ulica Borka Šarlije Kese otvorena za promet - gradonačelnik Kalmeta u obilasku Ulica Borka Šarlije Kese otvorena za promet - gradonačelnik Kalmeta u obilasku Ulica Borka Šarlije Kese otvorena za promet - gradonačelnik Kalmeta u obilasku Ulica Borka Šarlije Kese otvorena za promet - gradonačelnik Kalmeta u obilasku Ulica Borka Šarlije Kese otvorena za promet - gradonačelnik Kalmeta u obilasku Ulica Borka Šarlije Kese otvorena za promet - gradonačelnik Kalmeta u obilasku Ulica Borka Šarlije Kese otvorena za promet - gradonačelnik Kalmeta u obilasku