Ove je godine najboljim restoranom ponovno proglašen restoran «Kornat», najbolji caffe bar je Caffe Ambiental, najkreativniji novi suvenir staklena boca i čaša Donat, rad arheologa Frane Šunića, najbolji konobar je Grgo Vulesica, a najbolji kuhar Renato Kraljev, obojica iz restorana «Kornat». Najboljim čistačem proglašen je Šime Ažić, naj-policajci su djelatnici PU zadarske Mario Vuleta i Vladimir Hranić, prodavačica Branka Krvavac iz trafike «Tisak», dok je najbolja turistička voditeljica Tea Eschebach. Također, najbolje uređen izlog je onaj modnog salona «Paladium», najuređenija benzinska postaja je ona na Jazinama, dok su nagrade za doprinos u ostvarenju turističke sezone pripale tvrtki «Čistoća» te restoranima "Niko" i Taverna Diklo.
U sklopu manifestacije «Zadarski đir», koja se u petak navečer održala na Narodom trgu u organizaciji Turističke zajednice Grada, gradonačelnik Živko Kolega dodijelio je priznanja ovogodišnjim pobjednicima u akciji «Nasmiješeno sunce».

Podsjetimo, akciju «Nasmiješeno sunce», već četvrtu godinu za redom provodi Gradsko poglavarstvo u suradnji s turističkim zajednicama Grada i Županije te Obrtničkom i Gospodarskom komorom, a njome se nagrađuju najuspješniji u turističkoj sezoni u različitim kategorijama.

Tako je ove godine najboljim restoranom ponovno proglašen restoran «Kornat», najbolji caffe bar je Caffe Ambiental, najkreativniji novi suvenir staklena boca i čaša Donat, rad arheologa Frane Šunića, najbolji konobar je Grgo Vulesica, a najbolji kuhar Renato Kraljev, obojica iz restorana «Kornat». Najboljim čistačem proglašen je Šime Ažić, naj-policajci su djelatnici PU zadarske Mario Vuleta i Vladimir Hranić, prodavačica Branka Krvavac iz trafike «Tisak», dok je najbolja turistička voditeljica Tea Eschebach. Također, najbolje uređen izlog je onaj modnog salona «Paladium», najuređenija benzinska postaja je ona na Jazinama, dok su nagrade za doprinos u ostvarenju turističke sezone pripale tvrtki «Čistoća» te restoranima "Niko" i Taverna Diklo.