Stadion za humanitarni teniski spektakl Adria Tour na Višnjiku
Stadion za humanitarni teniski spektakl Adria Tour na Višnjiku
Montažne tribine kapaciteta devet tisuća sjedala.

Glavni zemljani teren, od sedam takvih (još su tri s betonskom podlogom) u teniskom kompleksu Športskoga centra Višnjik već je jednom bio mjesto velikog teniskoga događaja – polufinala Davisova kupa (Hrvatska – SAD 3:2) u rujnu 2018.

Nakon odluke da će u Zadru, na Višnjiku, biti jedan u nizu velikih humanitarnih teniskih spektakala u sklopu Adria Toura 2020., čiji je inicijator i organizator Novak Đoković, svjetski igrač broj 1, počeo je zahvat podizanja tribina i opremanja cijeloga prostora do razine standarda kakav (standard) imaju najveći svjetski turniri.

Montažne tribine kapaciteta devet tisuća sjedala, VIP lože, prostori za novinare, snimatelje, oprema za promidžbene poruke, semafori za praćenje rezultata, te sav ostali sadržaj iz dana u dan nicali su prema utvrđenom projektu tako da sve bude spremno na vrijeme.

Teren je pripremljen, a prije glavnoga turnira u subotu i u nedjelju, 20. i 21. lipnja, na njemu su održani polufinalni i finalni mečevi HEP-ova pozivnoga turnira u organizaciji HTS-a.

Kako je „rastao“ stadion u teniskom kompleksu ŠC-a Višnjik, pogledajte u galeriji.

Prvi dan Adria Toura, u petak, 19. lipnja, prema programu u 17 sati revijalni meč odigrat će Novak Đoković i Olga Danilović protiv Borne Ćorića i Ane Konjuh, dok će poslije nastupiti Goran Ivanišević i druge zvijezde.

U 18, 30 počet će prigodni program s izvlačenjem skupina i ždrijeb, a u 19, 15 sati bit će na prostoru sjevernoga parkirališta ŠC-a Višnjik održan koncert na kojemu će nastupiti Gibonni.

U subotu, 20. lipnja u 12 sati održat će se ekshibicijski meč Donna Vekić – Olga Danilović, prvi dio glavnoga turnira počet će u 14 sati, a drugog dijela u 19 sati.

U nedjelju, 21. lipnja u 14 sati počet će prvi dio, a u 20 sati finalni mečevi. Koncert Petra Graše i gosta iznenađenja predviđen je za 21 sat.

Ulaznice za svaki dan Adria Toura 2020. mogu se kupiti na blagajni ŠC-a Višnjik u petak, subotu i nedjelju, 19., 20. i 21. lipnja od 10 sati.

Visnjik.hr