Sjećanje na pogibiju pripadnika HRM i Denisa Špike
Sjećanje na pogibiju pripadnika HRM i Denisa Špike

Jutros su pod Središnjim križem na Gradskom groblju položeni vijenci i zapaljene svijeće u znak sjećanja na pogibiju pripadnika HRM. Nakon toga, zapaljene su svijeće na grobu poginulog zapovjednika Druge satnije Otočkog bataljuna, Denisa Špike.

U organizaciji ˝Otočkog bataljuna˝ brojni predstavnici institucija, braniteljskih udruga ali i učenici OŠ Šimuna Kožičića Benje, položili su danas vijence i palili svijeće na Gradskom groblju u znak sjećanja i dubokog pijeteta prema svim poginulim braniteljima Domovinskog rata. Posebno su se prisjetili i heroja Denisa Špike, koji je svoj život položio za Domovinu na današnji dan 1993. godine, braneći strateški važnu Ražovljevu glavu iznad Škabrnje. Izaslanstvo Grada Zadra predvodio je gradonačelnik Božidar Kalmeta i zamjenik gradonačelnika, Ivica Vlakić.

Obilježavanje je nastavljeno svetom misom u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Škabrnji te sjećanjem na poginule branitelje prigodnim programom na Ražovljevoj glavi u kojem su sudjelovali pripadnici Otočkog bataljuna i 7. Domobranske pukovnije te branitelji Škabrnje. Ovim današnjim programom ujedno završava obilježavanje VRO Maslenica '93.