Sat za planet Zemlju
Sat za planet Zemlju
Sat za planet Zemlju, tijekom kojeg se diljem svijeta gase svjetla na poznatim građevinama će se održati usprkos usprkos pandemiji koronavirusa.  
Grad Zadar se pridružuje akciji Sat za planet Zemlju.

Svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF od 2007. godine u cijelom svijetu organizira Sat za planet Zemlju, volontersku akciju poznatiju pod globalnim nazivom Earth Hour.
Zadar je, kao i mnogi hrvatski gradovi, već desetak godina dio ove priče, koja ima cilj s jednim satom mraka probuditi svjesnost građana da moramo voditi računa o otisku koji ostavljamo na planetu. Svjedoci smo posljedica klimatskih promjena, pa nas raduje da je ova akcija, nastala 2007. godine kao ideja samo jednoga grada – australskog Sydneya, prerasla u globalnu akciju u kojoj je prošle godine sudjelovalo čak 187 zemalja svijeta.  U Hrvatskoj je akcija prošle godine obilježena u 85 gradova i mjesta gašenjem dekorativne rasvjete na ključnim znamenitostima. Zadar se redovito uključuje u Sat za planet Zemlju, ove godine  uz slogan „Okrenimo se prirodi", tako će se i ove  subote, 28. ožujka u 20:30 sati na sat vremena ugasiti rasvjeta na Sv. Donatu.

 

Sat za planet Zemlju, tijekom kojeg se diljem svijeta gase svjetla na poznatim građevinama i u milijunima domova kako bi se pojačala svijest o klimatskim promjenama, ponovno će se održati ovu subotu, usprkos pandemiji koronavirusa.