Sastanak s predstavnicima APN-a
Sastanak s predstavnicima APN-a

Gradonačelnik Branko Dukić sa suradnicima održao je radni sastanak s direktorom APN-a Draganom Hristovim i njegovom pomoćnicom Josipom Tokić.

Najvažnija tema sastanka kojeg je inicirao zadarski gradonačelnik je produženje roka za useljenje vlasnika u stanove u novoizgrađenoj zgradi POS-a na Crvenim kućama za koju je APN u travnju ishodio pravomoćnu uporabnu dozvolu. Ipak, zbog zahtjeva izvođača za povećanje cijene izgradnje  APN nije u mogućnosti utvrditi konačnu kupoprodajnu cijenu. Kako je navedeno na sastanku, do završetka obrade navedenog zahtjeva od strane stručnog nadzora i konzaltinga i postupka koji prethodi donošenju rješenja o zahtjevu izvođača, nije moguće sklopiti ugovore o kupoprodaji s kupcima stanova.

Na tu temu gradonačelnik je organizirao i sastanak u Velikoj je vijećnici s budućim vlasnicima stanova koji su iskazali zabrinutost zbog produženja roka useljenja, ali i dobili obrazloženja vezana uz proceduru rješavanja zahtjeva izvođača te odgovore na pitanja vezana uz način otplate eventualnog povećanja cijene stanova. Istaknuto je kako do utvrđivanja konačne cijene koja je obvezni dio kupoprodajnih ugovora nije moguće organizirati primopredaju stanova kupcima. Na tom sastanku budući vlasnici stanova dobili su termine početkom idućeg tjedna za obilazak stanova.

Uz ovu temu, radni sastanak gradonačelnika Dukića i direktora Hristova obuhvatio je i planove za buduću izgradnju poticane stanogradnje za mlade obitelji na području Grada Zadra. Za planiranu izgradnju obiteljskih kuća na gradskom zemljištu u Crnom gdje uskoro počinje izgradnja komunalne infrastrukture, ali i namjeru Gradske uprave za izgradnjom nove zgrade prema programu POS-a direktor APN-a ponudio je pomoć i naglasio otvorenost za nastavak suradnje.

Također, razgovaralo se i o namjeri Grada da kupi 6 stanova u zgradi POS-a na Crvenim kućama za potrebe „kadrovskih“ stanova za potrebe Opće bolnice Zadar i Sveučilišta u Zadru.

Vezane fotografije

Sastanak s predstavnicima APN-a Sastanak s predstavnicima APN-a