Sastanak s direktorom Hrvatskih voda
Sastanak s direktorom Hrvatskih voda
Direktor i stručnjaci Hrvatskih voda u Zadru.

Direktor  Hrvatskih voda Zoran Đuroković sa svojim suradnicima danas je došao na sastanak u Grad Zadar gdje su ga dočekali gradonačelnik Branko Dukić, njegov zamjenik Ante Babić, zamjenik župana Šime Vicković,  pročelnik za graditeljstvo Darko Kasap, direktor Vodovoda Tomislav Matek i v.d. direktora Odvodnje Grgo Peronja. Prezentirali su mu situaciju nakon poplave koja je u ponedjeljak zadesila Zadar, prve procjene nastalih šteta, te prioritete za buduće investicije u sustav odvodnje, vodoopskrbe i zaštite od poplava.
Najviše je nastradao Uređaj za pročišćavanje otpadnih voda, te su grube procjene da bi šteta mogla dosezati 10 milijuna kuna. Nakon što se posuše vitalni elektronski dijelovi uređaja, znat će se pravi opseg oštećenja, a u Odvodnji se nadaju da će I. stupanj pročišćavanja otpadnih voda, kakav imaju svi ostali gradovi na Jadranu,  biti  ponovno uspostavljen u što skorijem vremenu. Za ponovo pokretanje II. stupnja trebat će nešto duži period. Hrvatske vode će financijski sudjelovati u sanaciji štete na uređaju, kao i u sanaciji vodotoka i nasipa potoka Ričina koji je oštećen u poplavi. Postoji i projekt uređenja tog potoka kojim bi se povećao njegov kapacitet, ali prije početka potrebno je riještiti imovinsko pravne odnose. Kao još jedan od prioriteta u idućih nekoliko godina istaknuta je izgradnja sustava oborinske i fekalne odvodnje u naselju Novi Bokanjac, gdje i manje količine oborina od ovih ekstremnih izazivaju probleme.

Izaslanstvo Hrvatskih voda  nakon sastanka obišlo je Uređaj za pročišćavanje otpadnih voda da vide razmjere nastale štete, te je direktor Đuroković obećao suradnju i financijsku potporu Hrvatskih voda u navedenim zadarskim projektima, a Grad će i dalje aplicirati i za sredstva iz EU fondova za sve projekte koji se na taj način mogu sufinancirati.

Vezane fotografije

Sastanak s direktorom Hrvatskih voda Sastanak s direktorom Hrvatskih voda Sastanak s direktorom Hrvatskih voda Sastanak s direktorom Hrvatskih voda Sastanak s direktorom Hrvatskih voda Sastanak s direktorom Hrvatskih voda Sastanak s direktorom Hrvatskih voda Sastanak s direktorom Hrvatskih voda Sastanak s direktorom Hrvatskih voda