Reguliranje prometovanja pješačkom zonom
Reguliranje prometovanja pješačkom zonom

Danas, u utorak, 19. svibnja, u Maloj vijećnici Grada Zadra, gradonačelnik Božidar Kalmeta održao je javni kolegij s pročelnicima. Na početku kolegija gradonačelnik se  osvrnuo na problem prometovanja pješačkom zonom za koji je kazao da ga jedino svi zajedno možemo kvalitetno riješiti.

-Po postojećoj Odluci o uređenju prometa, koju je donijelo Gradsko vijeće, u pješačkoj zoni Poluotok dozvoljeno je prometovanje dostavnim vozilima je u vremenu od 6 do 7 i 30 i od 14 do 15 sati, dok je na tržnici dozvoljeno prometovanje od 5 do 9 i od 13 do 15 sati te je nabrojeno i koja su to vozila koja smiju prometovati. Na žalost svjedoci smo kršenja tih odredbi, a i nedavnog nemilog događaja, kazao je Kalmeta.

Gradonačelnik je naglasio da gradska uprava nema ovlasti kada su u pitanju nadzor i represivne mjere. - Komunalni redari ne mogu vozilo zaustaviti i naplatiti kaznu. S druge strane, suradnja s policijskom upravom je kontinuirana, dodao je te uputio apel svima koji krše Odluku da to ne čine.

-Ono što ćemo mi napraviti je ispitati postoji li zakonska mogućnost da se tvrtki, čija vozila i vozači budu zatečeni u prekršaju tj. u prometovanju Poluotokom izvan dozvoljene satnice, da im se uskrati ponovno izdavanje dozvole za ulazak u pješačku zonu, najavio je gradonačelnik, zaduživši za to UO za komunalne djelatnosti Grada Zadra.