Radovi na Zoni Crno, novom groblju i pristupnim cestama napreduju po planu
Radovi na Zoni Crno, novom groblju i pristupnim cestama napreduju po planu

Gradonačelnik sa suradnicima i u pratnji medija obišao je gradilište novog gradskog groblja, Zone Crno i pristupnih cesta koje će prometno povezivati ove nove gradske projekte.

Dinamika radova se odvija po planu, što je izuzetno rijetko u današnjim uvjetima poskupljenja i otežane nabave građevinskih materijala, naglasili su i izvođači i nadzor radova.

Radove na izgradnji prve etape novog gradskog groblja vrijedne 25 milijuna kuna izvodi tvrtka PE-VLA-KU. U ovom trenutku se radi na izgradnji pristupne i obodne ceste te izgradnji prvog grobnog polja na kojem je predviđeno 4900 novih grobnih mjesta. Očekujemo da će tvrtka Nasadi do kraja godine biti u mogućnosti planirati ovdje nova grobna mjesta, odnosno da će se u idućoj godini moći graditi nove grobnice. Ugovor o izgradnji je potpisan na tri godine, ali jer moguće da će se završiti i nešto ranije. Ovo groblje će se raditi u 6 faza  i planirano je da će zadovoljavati potrebe grada u idućih 100 godina.- rekao je pročelnik za graditeljstvo Darko Kasap.

Nakon groblja, predstavnici medija imali su priliku vidjeti radove na pristupnoj cesti, a i samoj Zoni Crno. Izvođač je uveden u posao ovog kapitalnog projekta Grada Zadra vezanog uz jaču gospodarsku afirmaciju Grada u veljači i od tada se radi predviđenom dinamikom. Dovršetak prve faze radova očekuje se do kraja godine. Nakon toga predstoji druga faza- izrada plana upravljanja i iskaz interesa.

Gradonačelnik Branko Dukić je naglasio kako  želimo da ova zona bude srce budućeg zapošljavanja  i rasta grada Zadra. Ovo je kruna naših projekata koja će usmjeriti razvoj grada u budućnosti,  zajedno s novim inkubatorom koji je u izgradnji i bit će gotov do kraja godine.

O tome su govorili Alan Kociper i Ivica Katić iz Inovativnog Zadra, tvrtke koja je zadužena za dio posla vezan uz stavljanje zone u njenu gospodarsku funkciju.

Kociper: Došli smo u fazu razmatranja kako ćemo upravljati zonom. Građevinski radovi su prilično odmakli pa smo odlučili , zajedno s gradonačelnikom da će Inovativni Zadar voditi daljnje poslovanje zone, stoga smo se i kadrovski pojačali s kolegom Ivicom Katićem.

Katić: Moramo intenzivirati sve aktivnosti  vezano za ustrojavanje i funkcioniranje buduće Zone Crno. U tom smislu smo naručili elaborat procjene vrijednosti zemljišta, a usporedno s tim radimo na donošenju svih potrebnih akata i odluka kojima ćemo definirati upravljanje zonom. Prvi korak je javni poziv za iskaz interesa za ulaganje. Pred nama je puno posla, ali ga se ne bojimo, odradit ćemo sve na vrijeme i u rokovima.

Vezane fotografije

Radovi na Zoni Crno, novom groblju i pristupnim cestama napreduju po planu Radovi na Zoni Crno, novom groblju i pristupnim cestama napreduju po planu Radovi na Zoni Crno, novom groblju i pristupnim cestama napreduju po planu Radovi na Zoni Crno, novom groblju i pristupnim cestama napreduju po planu Radovi na Zoni Crno, novom groblju i pristupnim cestama napreduju po planu Radovi na Zoni Crno, novom groblju i pristupnim cestama napreduju po planu Radovi na Zoni Crno, novom groblju i pristupnim cestama napreduju po planu Radovi na Zoni Crno, novom groblju i pristupnim cestama napreduju po planu Radovi na Zoni Crno, novom groblju i pristupnim cestama napreduju po planu Radovi na Zoni Crno, novom groblju i pristupnim cestama napreduju po planu Radovi na Zoni Crno, novom groblju i pristupnim cestama napreduju po planu