Radni sastanak gradonačelnika i rektora
Radni sastanak gradonačelnika i rektora

U Gradu Zadru održan je radni sastanak  na kojem su sudjelovali gradonačelnik Branko Dukić sa suradnicima- pročelnicom za kulturu i sport Dinom Bušić, pročelnicom Ureda grada Mirjanom Zubčić i pročelnikom Ureda gradonačelnika Antom Ćurkovićem i novi rektor Sveučilišta u Zadru Josip Faričić sa suradnicima- voditeljicom Centra  za projekte, znanost i transfer tehnologija  Irenom Kozulić te prorektoricom za studente i studije Anitom Pavić Pintarić.

Gradonačelnik je još jednom čestitao rektoru Faričiću na izboru na ovu važnu i odgovornu funkciju.

Razgovaralo se o pripajanju Znanstvene knjižnice Sveučilištu u Zadru; rokovima, dinamici i svim detaljima prijenosa osnivačkih prava na Sveučilište, kako bi cijeli proces protekao što jednostavnije za sve uključene institucije i na zadovoljstvo svih korisnika knjižnice. Sljedeća tema bila je projekt Arhipelogos, koji partnerski pripremaju Grad Zadar i Sveučilište, a u sklopu kojeg je u pripremi projekt rekonstrukcije, dogradnje i opremanja zgrade nekadašnje vojarne na otoku Molatu. Potrebno je osigurati sredstva iz EU fondova, odnosno ITP programa (Integrirani teritorijalni program 2021.-2027.). Također, u kontekstu povlačenja sredstava Europske unije, dotakli su se i ITU mehanizma, odnosno mogućnosti daljnjeg  financiranja obrazovne infrastrukture iz tog izvora, konkretno, II. faze obnove stare Tehničke škole. Suradnja Grada i Sveučilišta u tom segmentu je neophodna za razvoj obrazovanja u Zadru.

I rektor i gradonačelnik istaknuli su izvrsnu dugogodišnju suradnju ovih dviju institucija, te najavili i nastavak zajedničkih projekata na dobrobit grada i građana Zadra te svih studenata Sveučilišta u Zadru.