Radionice za pomoćnike u nastavi i roditelje učenika s teškoćama
Radionice za pomoćnike u nastavi i roditelje učenika s teškoćama

 

U okviru projekta ŠKOLA PUNa MOGUĆNOSTI⁴ započelo je provođenje radionica 'Supervizijski susreti - 'Pružanje podrške pri radu pomoćnika u nastavi'. Radionice su aktivnosti koje pripremaju i provode stručnjaci iz područja edukacijske rehabilitacije i licencirani supervizori za pomoćnike u nastavi. Svrha ovih radionica je dodatna edukacija pomoćnika u nastavi koja je u potpunosti usklađena s ciljem projekta: pružanjem podrške obrazovanju učenika s teškoćama u razvoju kroz rad pomoćnika u nastavi. Ovim radionicama nastojat će se ostvariti cilj projekta na kvalitetnijoj razini, jer iskustva su pokazala kako je pomoćnicima u nastavi potrebna kontinuirana podrška u ovom zahtjevnom i izazovnom poslu.

 Na inicijativu projektnog tima i podršku predstavnika roditelja učenika s teškoćama krenulo se s provedbom radionica 'Pružanje podrške roditeljima učenika s teškoćama u razvoju'. Ovim radionicama pružit će se dodatna podrška i pomoć roditeljima kako bi se omogućilo kvalitetno i ravnopravno sudjelovanje svih dionika u odgojno-obrazovnom procesu te njihova međusobna suradnja. Na radionicama roditelji imaju priliku razmijeniti iskustva i korisne savjete jedni s drugima, steći nova znanja i vještine te zadržati ili izgradili pozitivan stav fokusirajući se na interese i potencijal svoje djece. Za vrijeme provedbe projekta održat će se 40 radionica grupa podrške za roditelje učenika s teškoćama.

Projekt ŠKOLA PUNa MOGUĆNOSTI⁴ financira se iz Europskog socijalnog fonda s iznosom od 7.855,332,12 kuna, dok je ukupna vrijednost projekta 9.241,567,20 kuna. Grad Zadar kao nositelj provodi projekt u partnerstvu s osam gradskih osnovnih škola s ciljem osiguravanja kontinuirane podrške učenicima s teškoćama u redovnom obrazovnom sustavu. Projektom se financira 52 pomoćnika za 54 učenika, dok Grad Zadar iz svojeg proračuna financira još 17 pomoćnika za 20 učenika s teškoćama. Provedba projekta započela je 1. rujna 2017. trajat će do 31. srpnja 2021. godine.

Više informacija na:

www.pun.hr

www.grad-zadar.hr

www.strukturnifondovi.hr

 

 

    

 

 

 

 

Vezani dokumenti

Dokument spm4_B1_A3 (b).PDF