Danas je u Velikoj vijećnici Grada Zdara održano primanje za preko 80 mladih sportaša koji su sudjelovali na Međunarodnim sportskim igrama Trobojnicama održanim u gradu prijatelju Reggio Emilii.
Zadarski sportaši u dobi od 11 do 17 godina sudjelovali su u 8 sportskih disciplina i osvojili 14 medalja.
Zamjenici  gradonačelnika Dražen Grgurović i Darko Kasap primili su sportaše i njihove trenere i voditelje te im čestitali na ostvarenom uspjehu i primjerenom predstavljanju Zadra.

 

REGGIO EMILIA - „4. međunarodne sportske igre Trobojnice"

21. do 26. kolovoza 2009.

Izvješće



Međunarodne sportske igre Trobojnice nastale su i po prvi put se održale 1997. g.  u Reggio Emiliji u prigodi obilježavanja dvjestogodišnjice talijanske trobojnice. Radi se o jednoj značajnoj  međunarodnoj manifestaciji pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Italije i Vijeća Europe, organiziranoj na principima olimpijskih igara koja se do ove godine nazivala i „Olimpijada Trobojnice". Ova je inicijativa rezervirana za mlade sportaše i temelj joj je korištenje sporta kao sredstva za promicanje prijateljstva i solidarnosti među narodima.

Grad Reggio Emilia poziva prvenstveno svoje gradove prijatelje i partnerske gradove na ove susrete, a kako je Grad Zadar prijateljski grad Reggio Emilie uključen je u ovu incijativu već od samih početaka. Zadrani su prvi put sudjelovali na, kako se tad službeno zvala - „Olimpijadi Trobojnice"  2001. godine i od tada su njezini redoviti sudionici.

 

Na ovogodišnjim  „4. međunarodnim sportskim igrama Trobojnice" sudjelovalo je oko 4000 sudionika iz 23 različite države sa 4 europska kontinenta  (Azija, Afrika, Sjeverna Amerika i Europa). Među njima našla su se i  preko 80 zadarskih športaša u dobi od 11 do 17. godina sa svojim trenerima i voditeljima. Sudjelovali su sljedeći sportovi: atletika, plivanje, muška i ženska košarka, muška i ženska odbojka te muški i ženski rukomet. Sportsko ponašanje, disciplina i kultura naše sportske delegacije bilo je na iznimno viskom nivou.

Grad Zadar je snosio troškove putovanja u Reggio, tj. 2 autobusa, a Grad Reggio Emilija je osigurao smještaj i prehranu unutar improviziranog „Olimpijskog sela".

 

Naši su se sportaši i ove godine vratili s vrijednim iskustvima prijateljstva i suradnje, ali i izvrsnim sportskim rezultatima te tako imamo sljedeće medalje po disciplinama:

 

ATLETIKA: 2 BRONČANE, 2 ZLATNE

PLIVANJE: 3 SREBRNE, 2 BRONČANE

 

KOŠARKA M: ZLATNA

 

RUKOMET M: ZLATNA

RUKOMET Ž: SREBRNA

 

ODBOJKA M: SREBRNA

ODBOJKA Ž: SREBRNA
reggio_009_1252565602.jpg                  P1010023_1252569140.JPG


P1010088_1252569150.JPG               P1010093_1252569164.JPG
          

Vezane fotografije

Primanje za mlade sportaše