Primanje za braću Fantela
Primanje za braću Fantela
Braća Mihovil i Šime Fantela osvojili su brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu olimpijske jedriličarske klase 49er u kanadskom Halifaxu.

Gradonačelnik sa suradnicima primio je braću Šimu i Mihovila Fantelu te cijeli  njihov tim u kojem su Edo Fantela, Petar Cupać, Edi Stipić i Damir Burčul, kako bi im čestitao na još jednom uspjehu u neprekinutom dugogodišnjem nizu, osvajanju brončene medalje na svjetskom prvenstvu održanom početkom rujna u Kanadi.

I gradonačelnik i njegovi suradnici, pročelnica za kulturu i sport Dina Bušić, njena pomoćnica Snježana Jurinić te pročelnik ureda gradonačelnika Ante Ćurković čestitali su na ovom nevjerojatnom uspjehu koji se, kad su braća Fantela u pitanju, na neki način već očekuje i podrazumijeva. Unatoč bitno skromnijim materijalnim uvjetima od svojih konkurenata, konstantno su u svjetskom vrhu i već su razmazili zadarsku publiku brojnim medaljama koje donose sa svih natjecanja. Posebni su po tome i što su svi članovi tima Zadrani.

Sljedeći veliki cilj je još jedno svjetsko prvenstvo, a zatim Olimpijske igre u Parizu 2024. Ne sumnjamo u osvajanje još odličja na tim natjecanjima, a u čemu će ih Grad i dalje maksimalno podržavati i pratiti. 

Vezane fotografije

Primanje za braću Fantela