PRIDRUŽITE SE PRVOJ REZIDENCIJI MLADIH ZA EUROPSKU BAŠTINU U NAPULJU
PRIDRUŽITE SE PRVOJ REZIDENCIJI MLADIH ZA EUROPSKU BAŠTINU U NAPULJU
EUROPSKA MREŽA MJESTA MIRA I EUROPA NOSTRA POZIVAJU VAS DA SE PRIIJAVITE NA NATJEČAJ ZA 1. REZIDENCIJU MLADIH ZA EUROPSKU BAŠTINU U NAPULJU.

EUROPSKA MREŽA MJESTA MIRA (EUROPEAN NETWORK OF PLACES OF PEACE) https://placesofpeace.eu/ I EUROPA NOSTRA POZIVAJU VAS DA SE PRIIJAVITE NA NATJEČAJ ZA 1. REZIDENCIJU MLADIH ZA EUROPSKU BAŠTINU U NAPULJU


PRIDRUŽITE SE PRVOJ REZIDENCIJI MLADIH ZA EUROPSKU BAŠTINU U NAPULJU, ITALIJA!

PRIJAVITE SE DO 12. VELJAČE 2023.

 Europa Nostra, najveća europska mreža organizacija koje se bave baštinom i La Paranza Cooperative, dobitnica Nagrade za europsko naslijeđe / Nagrade Europa Nostra, organizirat će prvo izdanje European Heritage Youth Residencies

13.-18. ožujka 2023. u Rione Sanità, Napulj, Italija. Odabrat će se oko 15 mladih ljudi, aktivnih u području baštine koji će zajedno razgovarati o ulozi zajednice koja se bavi baštinom u procesu urbane regeneracije.

 Rezidencija u Napulju ima za cilj istražiti inovativne modele upravljanja koji se temelje na suradnji i aktivnom uključivanju zajednica, a koji potiču provedbu strategija za promicanje inovativnih oblika društvene kohezije i prostorne regeneracije u urbanim kontekstima.

 Program je osmišljen za studente kulturne baštine od 18 do 35 godina, profesionalce, dionike i protagoniste iskustava teritorijalne regeneracije u Europi i šire, s afinitetom prema temi ove inicijative i Faro konvencije.

 Metodologija vršnjačkog učenja u programu osmišljena je za poticanje interakcije, suradničkog učenja i donošenja rješenja. Sudionici će raspravljati o svojim uspješnim lokalnim politikama i projektima, najboljim savjetima, zamkama i neuspjesima, kao i podijeliti vlastita lokalna iskustva, u privatnom i prijateljskom stručnom okruženju. Odabrani sudionici dobit će korisne informacije i ideje za unapređenje ili pokretanje lokalnih projekata ili prenošenje neke od prezentiranih praksi.

 Program (Programme)  će uključivati sastanke s lokalnim dionicima, posjete lokaciji i radionice za iznalaženje rješenja.

 Kako biste saznali više o rezidenciji i pravilima za prijavu, pročitajte poziv za prijavu.

 Prijave - Call for Applications  (životopis i motivacijsko pismo) mogu se poslati do 12. veljače 2023. putem e-pošte na adresu: awards-intern@europanostra.org.

 Program European Heritage Youth Residencies organiziran je u okviru projekta Europe Nostre European Cultural Heritage Agora: “Empowering European’s Civil Society Movement for Heritage”, koji sufinancira program Europske unije  Creative Europe.

 Ured gradonačelnika