Premijer sa suradnicima u Zadru
Premijer sa suradnicima u Zadru
Premijer Andrej Plenković posjetio Zadar i zadarsko sveučilište.

U rektoratu Sveučilišta u Zadru danas je premijer Andrej Plenković, u pratnji ministara Nine Obuljen Koržinek, Gabrijele Žalac i Damira Krstičevića, prvi put došao u posjet ovom sveučilištu. S razvojnim projektima i planovima upoznali su ga rektorica prof. dr. sc. Dijana Vican, prorektori te predstavnici Studentskog zbora. Susretu su nazočili i gradonačelnik Branko Dukić sa zamjenicima Antom Babićem, Jagodom Surać te suradnicima, kao i župan Zadrske županije Božidar Longin sa suradnicima.

Rektorica je posebno istaknula planove izgradnje novog kampusa, od kojih je trenutno u tijeku postupak ocjene ponuda za gradnju zgrade za studentski smještaj i prehranu  vrijedne preko 75 milijuna kuna, a u sljedećem programskom razdoblju očekuje se i gradnja STEM zgrade s dormitorijem te sveučilišne knjižnice, u kojoj će se objediniti fond Znanstvene i Nadbiskupske knjižnice.
Premijeru su predočeni i projekti rekonstrukcije stare tehničke škole, koja će postati zgrada za nastavu i znanstveno-istraživački rad, te Arhipelogos, kroz koji bi bivši vojni objekti na otocima Molatu i Istu postali znanstveno-istraživački centri, čime bi se ojačala orijentacija zadarskog sveučilišta na pomorski prostor.

 

Vezane fotografije

Premijer sa suradnicima u Zadru Premijer sa suradnicima u Zadru Premijer sa suradnicima u Zadru Premijer sa suradnicima u Zadru Premijer sa suradnicima u Zadru