Predstojnica UNICEF-a u Zadru
Predstojnica UNICEF-a u Zadru
Dogovorena suradnja Grada i UNICEF-a.

Regina Maria Castillo, predstojnica UNICEF-a u Hrvatskoj bila je, sa  suradnicama,  u svom prvom posjetu Gradu Zadru. Sastanku se pridružila  i Marija Pletikosa, državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

S gradonačelnikom Brankom Dukićem razgovarala je o suradnji UNICEF-a s Gradom Zadrom na raznim poljima, s naglaskom na dva područja- osnaživanje udomiteljstva koje je na zadarskom području izuzetno rijetko i informiranje i poticanje građana na doniranje UNICEF-u kao organizaciji koja skrbi o dobrobiti djece. Prema dosadašnjem iskustvu, sav tako prikupljeni novac se dvostruko ili trostruko vraća u zajednicu kroz programe koje UNICEF pokreće, a kasnije lokalna zajednica čini održivim. 

Gradonačelnik je prihvatio ideju suradnje, koja će biti u potpunosti definirana na sljedećim sastancima. Grad Zadar ima dobre primjere brige o djeci npr. kroz organizaciju sufinanciranja vrtića, izgradnju centra Mocire, sufinaciranje kabineta za ranu intervenciju i sl, a uskoro kreće i izgradnja senzornog igrališta za djecu s poteškoćama u parku Vruljica. Naravno, takvih projekata treba biti što više te će Grad nastaviti ulagati sredstva za poboljšanje usluga namijenjenih djeci. Jedan od oblika ulaganja bit će i suradnja s UNICEF-om, kao dokazano uspješnom  i globalno prepoznatom organizacijom, te partnerski odnos na zajedničkim projektima.

Vezane fotografije

Predstojnica UNICEF-a u Zadru Predstojnica UNICEF-a u Zadru