Predstavnici Veleposlanstva Republike Francuske i Francuskog instituta u radnom posjetu Gradu Zadru   
Predstavnici Veleposlanstva Republike Francuske i Francuskog instituta u radnom posjetu Gradu Zadru  
Mogućnosti uvođenja učenja francuskog jezika u što ranijoj dobi.

U ponedjeljak, 4. prosinca 2017. u Maloj vijećnici pročelnik UO za odgoj i školstvo, gosp. Joso Nekić sa suradnicima, gđom Anitom Gržan Martinović, voditeljicom Odsjeka za međunarodnu suradnju u Uredu gradonačelnika i gosp. Ivanom Hajdićem, višim stručnim suradnikom za školstvo, održao je sastanak s gosp. Guillaumeom Colinom, savjetnikom za suradnju i kulturnu djelatnost u Francuskom veleposlanstvu u Republici Hrvatskoj i ravnateljem Francuskog instituta u Hrvatskoj i gđom Martine Manavella, atašeom za obrazovnu suradnju  u  Francuskom veleposlanstvu u RH. Sastanku je nazočila i gđa Rea Lujić, profesorica na Odjelu za francuske i iberoromanske studije Sveučilišta u Zadru.
Tema sastanka bila je razmatranje mogućnosti uvođenja učenja francuskog jezika u što ranijoj dobi i poticanje što šireg spektra suradnje između Francuskog instituta i Grada Zadra te ostalih relevantnih institucija. Spomenuta je dobra suradnja između Romansa i Zadra koja traje neprekinuto više od 35 godina i brojne učeničke razmjene dvaju gradova, a pročelnik Nekić je istaknuo i važnost poticanja gospodarske suradnje i razmjene između dviju država i partnerskih gradova, u kojoj bi poznavanje francuskog jezika moglo također biti od posebnog  značaja i potaknuti dodatno zanimanje za učenje ovog stranog jezika.
Francuski institut će i nadalje raditi na prezentaciji francuskog jezika i kulture tijekom 2018. godine u Zadru, u suradnji sa Sveučilištem u Zadru i Udrugom hrvatsko-francuskog prijateljstva te će poticati interes za učenjem francuskog jezika u nižim razredima osnovnih škola.