Predstavljena sportska enciklopedija zadarskog sporta
Predstavljena sportska enciklopedija zadarskog sporta

"Baština zadarskog sporta" naziv je sportske enciklopedije predstavljene u utorak, 3.prosinca u Kazalištu lutaka Zadar. Autori enciklopedije su Drago Marić i Romano Meštović, a izdavač Sportska zajednica Grada Zadra. Radi se o jedinstvenom djelu koje na 614 stranica obuhvaća povijest čak 77 zadarskih sportova od srednjeg vijeka do danas. 

U prvom dijelu knjige čiji je autor Meštrović obrađen je povijesni aspekt zadarskog sporta dok u drugom dijelu autor Marić kronološki predstavlja dostignuća u zadarskom sportu. 

- Gradonačelnik Božidar Kalmet uvijek je stajao iza čitavog mog rada i bez njegove podrške ova bi knjiga još dugo čekala svjetlo dana, naglasio je novinar, publicist i povjesničar sporta Drago Marić uz zahvale gosp.Kalmeti. Gosp. Meštrović kazao je kako je već izgubio nadu da će knjiga uopće biti objavljena budući da nikako nisu mogli pronaći zainteresiranog izdavača za ovako skup projekt. 

-"Baština zadarskog sporta" prikazuje sve što je Zadar na području sporta  i sportske rekreacije učinio kroz povijest i čime se može podičiti. Ovo je dragocijena i jedinstvena monografija i hvalevrijedan prvi i uspjeli pokušaj da se višestoljetna milenijska građa jedne važne društvene djelatnosti kao što je sport skupi na jednom mjestu i objavi dvojezičnim izričajem, istaknula je predsjednica Sportske zajednice Grada Zadra i pomoćnica pročelnika za kulturu i šport, Snježana Jurinić. Predstavljanju knjige nazočili su u ime Grada Zadra gradonačelnik Božidar Kalmeta i pročelnik UO za kulturu i sport, Radovan Dunatov. Promocija je okupila brojne sportaše grada Zadra i poštovatelje rada dvojice autora.

Vezane fotografije

Predstavljena sportska enciklopedija zadarskog sporta Predstavljena sportska enciklopedija zadarskog sporta Predstavljena sportska enciklopedija zadarskog sporta Predstavljena sportska enciklopedija zadarskog sporta Predstavljena sportska enciklopedija zadarskog sporta Predstavljena sportska enciklopedija zadarskog sporta