Predsjednik Hrvatskog sabora Jandroković: Zadar je grad koji se kvalitetno razvija
Predsjednik Hrvatskog sabora Jandroković: Zadar je grad koji se kvalitetno razvija
Predsjednik Hrvatskog sabora, Gordan Jandroković u posjetu Zadru i Zadarskoj županiji.

U Zadru i Zadarskoj županji boravio je predsjednik  Hrvatskog sabora, Gordan Jandroković. S gradonačelnikom Grada Zadra, Brankom Dukićem i suradnicima održao je radni sastanak nakon čega se susreo sa županom Zadarske županije, Božidarom Longinom.

Zadar je grad koji se kvalitetno razvija

Predsjednik Sabora, Jandroković istaknuo je kako ga je gradonačelnik Dukić izvjestio o svim projektima koji se rade ili će se raditi u Zadru, uspješnoj turističkoj sezoni, o svim projektima koji se financiraju europskim sredstvima i drugim aktualnostima iz rada zadarske gradske uprave.

- Gradonačelnik me informirao da je Grad Zadar, iz ITU programa dobio 35 milijuna eura te se tim sredstvima rade projekti iz područja infrastrukture, društveno- korisni projekati, kao što je primjerice Centar za mlade, projekti iz gospodarstva, tako da sam impresioniran onime što sam čuo. Zadar je grad koji se kvalitetno razvija, brine o mladima, studenitma, koji ima vrlo dobru razvojnu strategiju i zato vjerujem da Zadru dobro ide i da će se tako i nastaviti u budućnosti, istaknuo je Jandroković.

Jandroković je najavio kako će u dogovoru s HEP-om požuriti realizaciju izgradnje nove trafostanice koja će biti nužna  kada zaživi zona Crno i u potpunosti profunkcionira luka Gaženica s obzirom da će biti potrebno pojačati opskrbu električnom energijom. Projekt izgradnje trafostanice vijedan je 100 milijuna kuna.

U iduće četiri godine u grad Zadar uložit će se oko milijardu kuna

Gradonačelnik Dukić izvijestio je predsjednika Sabora o situaciji u gradu Zadru te u kojem se pravcu i kojom dinamikom razvija grad i gradski projekti.

- U iduće četiri godine u grad će se uložiti oko milijardu kuna što sve govori o dinamici i broju projekta koji su u tijeku, kazao je gradonačelnik Dukić podsjetivši da na neke najvažnije i najsloženije kao što je izgradnja sustava odvodnje, aglomeracija Zadar-Petrčane, CGO Biljane Donje i sanacija odlagališta Diklo, izgradnja nove škole na Novom Bokanjcu, novog poduzetničkog inkubatora i drugo.

- Kroz sljedeće dvije godine nastojat ćemo pokrenuti zonu Crno koja se nadovezuje na zračnu luku i na luku Gaženica, a čekaju nas i brojni drugi komunalni i infrastrukturni zahvati te zahvati u obnovi kulturne baštine, ukratko je podsjetio gradonačelnik Dukić.

Zatvaranje Ulice Nikole Tesle

Na novinarski upit o nastavku uređenja prometnica u gradu, konkretnije zatvaranja Ulice Nikole Tesle zbog rekonstrukcije, gradonačelnik Dukić je još jednom pozvao građane da budu strpljivi te da će gužvi biti ali sve se radi za dobrobit građana i s ciljem podizanja kvalitete življenja u našem gradu.

 

U delegaciji predsjednika Sabora Jandrokovića, bili su Davor Lončar, zastupnik u Hrvatskome saboru, Daniel Glunčić, predstojnik Ureda predsjednika Hrvatskoga sabor i Jasna Vaniček-Fila, osobna savjetnica predsjednika Hrvatskoga sabora, a uz gradonačelnika Zadra, Dukića susretu su nazočili zamjenici Ante Babić i Jagoda Surać, Mirjana Zubčić, pročelnica Ureda Grada, Joso Nekić, pročelnik za odgoj i školstvo, Darko Kasap, pročelnik za prostorno uređenje i graditeljstvo i Robertino Dujela, pročelnik za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša.