Potpisan Ugovor o sufinanciranju radova i usluga u okviru Projekta za ulaganja u objekte dječjih vrtića
Potpisan Ugovor o sufinanciranju radova i usluga u okviru Projekta za ulaganja u objekte dječjih vrtića
Iz državnog proračuna izdvojeno 117.500.000,00 kuna.

Jučer, 17. srpnja 2018. godine, pročelnik Upravnog odjela za odgoj i školstvo Joso Nekić, je u ime gradonačelnika potpisao Ugovor o sufinanciranju radova i usluga u okviru Projekta za ulaganja u objekte dječjih vrtića s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Prvi je to put da se iz nacionalnih, državnih sredstava izdvaja za dječje vrtiće čija je gradnja, osnivanje i održavanje u isključivoj nadležnosti jedinica lokalne samouprave. Iz državnog proračuna izdvojeno je, 117.500.000,00 kuna te su dodijeljena 253 ugovora o sufinanciranju.
Grad Zadar je u okviru ovog poziva dobio 948.368,00 kuna i to za PO Grigor Vitez (DV Radost) – sanacija dvorane; PO Bokanjac (DV Radost) – sanacija krovišta; PO Jazine (DV Sunce) – rekonstrukcija i opremanje dječjeg igrališta i zajedničko dječje igralište oba vrtića pri ŠC Višnjik.
Ukupna procijenjena vrijednost projekta je oko 3.000.000,00 kuna. Budući Grad Zadar sukladno indeksu razvijenosti pripada osmoj, najrazvijenijoj skupini, obvezni smo sufinancirati 50% ukupne vrijednosti projekata. Provedba će započeti do konca mjeseca srpnja 2018. godine.

Vezane fotografije

Potpisan Ugovor o sufinanciranju radova i usluga u okviru Projekta za ulaganja u objekte dječjih vrtića Potpisan Ugovor o sufinanciranju radova i usluga u okviru Projekta za ulaganja u objekte dječjih vrtića