Posjet kazališnih pedagoga iz Dundeeja Gradu Zadru
Posjet kazališnih pedagoga iz Dundeeja Gradu Zadru
Rad na zajedničkom kulturnom projektu sa suradnicima iz Zadra.

Krajem prošlog tjedna, od 31. ožujka do 3. travnja 2022., na poziv gradonačelnika Grada Zadra Branka Dukića, u Zadar su iz škotskog grada Dundeeja u radni posjet doputovali gđa Carmelina Waghorn i gospodin Kenneth Cristie, kazališni pedagozi iz Dundeeja, kako bi započeli rad na zajedničkom kulturnom projektu sa suradnicima iz Zadra.

Gđa Waghorn i g. Christie imaju uspješno dugogodišnje iskustvo rada na mjuziklima s mladom populacijom, prvenstveno između 14 i 18 godina te su zajedno pripremili i izveli 50 poznatih svjetskih mjuzikala u Glazbenom kazalištu za mlade u Dundeeju.

Poziv našim gostima iz Dundeeja upućen je bio još za posjete gradonačelnika Branka Dukića Gradu Dundeeju krajem 2019. godine, ali se nije mogao ranije realizirati zbog pandemije Covida-19 i njezinih posljedica diljem Europe.

Tijekom trodnevnog bogatog programa gđa Waghorn i g. Christie upoznali su predstavnike zadarskih kulturnih institucija koje se primarno bave glazbom, plesom i kazalištem, sudionike zadarskog amaterskog kazališnog života, upoznali se s voditeljima i članovima zadarske udruge Drama Plus, Zadarskim plesnim ansamblom, Glumačkom radionicom HNK, obišli su zgradu HNK Zadar i vidjeli njezine tehničke mogućnosti. Prisustvovali su probama  dramskih udruga i Zadarskog plesnog ansambla, Koncertu zbora Condura Croatica u sv. Krševanu, te razgledali Zadar i posjetili Wine & Food Festival.

Domaćini gostima bili su pročelnica UO za kulturu i sport Dina Bušić i viša savjetnica – specijalistica za međunarodnu suradnju u uredu gradonačelnika, Anita Gržan Martinović.

 

 

 

Vezane fotografije

Posjet kazališnih pedagoga iz Dundeeja Gradu Zadru Posjet kazališnih pedagoga iz Dundeeja Gradu Zadru Posjet kazališnih pedagoga iz Dundeeja Gradu Zadru Posjet kazališnih pedagoga iz Dundeeja Gradu Zadru Posjet kazališnih pedagoga iz Dundeeja Gradu Zadru Posjet kazališnih pedagoga iz Dundeeja Gradu Zadru