Ponavlja se javna nabava za rekonstrukciju škole Ploče
Ponavlja se javna nabava za rekonstrukciju škole Ploče
Objavljeno prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima.

Kako je poništen prethodni natječaj javne nabave za izvođenje radova na rekonstrukciji OŠ Krune Krstića, područne škole Ploče, jer se javio samo jedan ponuđač sa cijenom višom od procijenjene u nabavi, Grad Zadar je nacrt dokumentacije o nabavi 14. veljače 2019.g. stavio na prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima u trajanju do 22. veljače 2019. godine, na internetskim stranicama EOJN RH.

Namjera je bila započeti s radovima na rekonstrukciji tijekom proljeća i ljeta, kao bi obnovljena i proširena škola bila spremna za prihvat učenika na početku školske godine 2019./2020. Nakon poništenja natječaja javne nabave, Grad je osigurao dodatna sredstva te se natječaj ponavlja u nastojanju da se održe isti rokovi izgradnje i da škola bude spremna do početka školske godine.

Postojeća zgrada će promijeniti svoje vanjske gabarite.  U prizemlju  će se dograditi 4 učionice (do sada su bile samo dvije). Vanjski zidovi će biti toplinski izolirani, kao i ravni krov, promijenit će se vanjska stolarija,  a škola će dobiti i novi glavni ulaz s novim stubištem,  sanitarnim prostorima i spremištem, te polivalentnu dvoranu za tjelesni odgoj i kulturna događanja, koju će moći  koristiti i mjesni odbor za različite potrebe. Učionice su projektirane za maksimalni kapacitet od 100 učenika. Također, bit će prilagođena osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti.