Pojačana kontrola okupljanja u cilju smanjenja broja oboljelih
Pojačana kontrola okupljanja u cilju smanjenja broja oboljelih
Grad i predstavnici obrtnika razgovarali o epidemiološkim mjerama i turističkoj sezoni.

Gradonačelnik Branko Dukić, uz prisustvo svog zamjenika i načelnika Stožera civilne zaštite Ante Babića te pročelnika Ureda gradonačelnika Nevena Klarina, održao je radni sastanak s predstavnikom Obrtničke komore zadarske županije i predsjednikom ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Robertom Kovačevićem.

Cilj i povod sastanku je trenutna epidemiološka situacija u Zadru i Zadarskoj županiji te iznalaženje modela rada u funkciji svih onih koji se oslanjaju na turističku sezonu, a koji nisu u kategoriji organizatora nekontroliranih glazbenih i sličnih okupljanja.

Kako bi se u najvećoj mogućoj mjeri nastavila turistička sezona, a ujedno spriječilo nekontrolirano širenje virusa, dogovoreno je da će Civilna zaštita, u okviru svojih ovlasti, provoditi pojačan nadzor okupljanja, uz pomoć policije ukoliko to bude potrebno. Sva okupljanja moraju se organizirati i provoditi u skladu s trenutno važećim epidemiološkim mjerama.

 Ovu mjeru podržala je Županijska obrtnička komora kao nužan oblik zajedničkog interesa, te će ju dodatno iskomunicirati sa svojim članovima i vlasnicima/voditeljima svih onih mjesta koja su potencijalno kritična za  generiranje novozaraženih.