Plinska mreža se širi na Ulicu Put Dikla
Plinska mreža se širi na Ulicu Put Dikla

Predstavnici tvrtke EVN Croatia, predsjednik Upravnog vijeća Werner Casagrande i tehnički direktor Gottfried Reisenauer na sastanku, održanom u četvrtak, 12.prosinca 2013. u Maloj vijećnici Grada Zadra, upoznali su zamjenika gradonačelnika gosp. Zvonimira Vrančića s dosad učinjenim te planiranim aktivnostima na području plinofikacije grada Zadra u idućoj godini.

-Daleko smo dogurali u izgradnji plinske mreže, istaknuo je gosp. Reisenauer. U 2013. izgrađeno je 20 km srednjetlačnog plinovoda. U odnosu  na prošlu godinu porastao je i broj korisnika sa 160 na 600 korisnika, posebice nakon priključenja gradskog predjela Petrići. Slijedi priključivanje Hebrangove, Ulice Domovinskog rata, Smiljevca te Ulice Ante Satračevića. U zapadnom dijelu grada upravo se odvijaju radovi na postavljanju plinske mreže u Ulici Put Dikla, objasnio je gosp. Reisenauer ističući dobru suradnji između Grada Zadra i tvrtke EVN Croatia.

-Zainteresirani smo da se projekt plinofikacije grada Zadra dalje razvija, kazao je zamjenik Vrančić  te naglasio potrebu usklađivanja projekata EVN-a koji se preklapaju s projektima Grada Zadra. - Dobar primjer koordinacije je upravo Ulica Put Dikla gdje Grad planira rekonstrukciju ove prometnice i sustava odvodnje u njoj.

Zamjenika Vrančića zanimalo je očekuju li da će cijena plina biti prihvatljiva krajnjim korisnicima i zbog čega je ona znatno viša od one koja se u početku najavljivala. – Cijenu plina povećavaju troškovi investicije, odnosno izgradnje plinske mreže koja do sada nije postojala na ovom području, odgovorili su predstavnici EVN-a te objasnili da će Hrvatska energetska regulatorna agencija (HERA) do kraja godine odrediti nove tarife koje će se početi primjenjivati od 1.siječnja sljedeće. – Nadamo se da će one biti prihvatljive kako za kupce naše usluge tako i za nas distributere. Povrat investicije i za jedne i za druge može se očekivati kroz određeno vremensko razdoblje, zaključili su.  

Vezane fotografije

Plinska mreža se širi na Ulicu Put Dikla Plinska mreža se širi na Ulicu Put Dikla Plinska mreža se širi na Ulicu Put Dikla