Otvorena društva – regonalna mreža o upravljanju povijesnim zidinama i utvrdama u europskim gradovima na Popisu svjetske baštine
Otvorena društva – regonalna mreža o upravljanju povijesnim zidinama i utvrdama u europskim gradovima na Popisu svjetske baštine
Druga radionica utvrđenih gradova – UNESCO, Šibenik.

U Šibeniku je danas započela dvodnevna radionica utvrđenih gradova „Otvorena društva – regonalna mreža o upravljanju povijesnim zidinama i utvrdama u europskim gradovima na Popisu svjetske baštine.“ Radionici su nazočili gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić, savjetnik u Ministarstvu kulture, Miljenko Domijan i Rina Dože Marinić, savjetnica za kulturu UO za kulturu i sport.

Ova konferencija se nadovezuje na prošlogodišnju konferenciju o utvrđenim gradovima koja je održana u Sieni, u Italiji prošle godine i u vezi je s promicanjem UNESCO-ove preporuke o povijesnom urbanom krajoliku.

Cilj radionice je unaprijeđenje kapaciteta i suradnje utvrđenih gradova s posebnim fokusom na urbani krajolik i integrirano upravljanje utvrdma u povijesnim urbanim cjelinama radi postizanja ciljeva za održivi razvoj. 

Radionica je usmjerena na unaprjeđenje znanja i razumijevanja sudionika u pogledu pristupa Povijesnom urbanom krajoliku (PUK), čime se promiče njegova provedba. Konkretno, pažnja će biti posvećena specifičnostima primjene PUK-a u dobrima svjetske baštine u kojima su značajno prisutne povijesne zidine, utvrde i utvrđeni urbani prostori.

Sudionici sastanka su gradonačelnici i predstavnici gradskih vlasti utvrđenih gradova iz cijele Europe, nositelji UNESCO-ove katedre u području urbanog očuvanja i obnove, predstavnici Ministarstva kulture i UNESCO-a te drugi stručnjaci povezani s istom temom.

Radionicu je organiziro UNESCO, preko UNESCO-ovog Regionalnog ureda za znanost i kulturu u Europi u suradnji s Hrvatskom komisijom za UNESCO, Ministarstvom kulture i Šibensko-kninskom županijom.

Vezane fotografije

Otvorena društva – regonalna mreža o upravljanju povijesnim zidinama i utvrdama u europskim gradovima na Popisu svjetske baštine Otvorena društva – regonalna mreža o upravljanju povijesnim zidinama i utvrdama u europskim gradovima na Popisu svjetske baštine Otvorena društva – regonalna mreža o upravljanju povijesnim zidinama i utvrdama u europskim gradovima na Popisu svjetske baštine Otvorena društva – regonalna mreža o upravljanju povijesnim zidinama i utvrdama u europskim gradovima na Popisu svjetske baštine Otvorena društva – regonalna mreža o upravljanju povijesnim zidinama i utvrdama u europskim gradovima na Popisu svjetske baštine Otvorena društva – regonalna mreža o upravljanju povijesnim zidinama i utvrdama u europskim gradovima na Popisu svjetske baštine