Otvorena Austrijska knjižnica ˝Dr. Alois Mock˝ u Zadru
Otvorena Austrijska knjižnica ˝Dr. Alois Mock˝ u Zadru

Svečanim potpisivanjem sporazuma o osnivanju Austrijske knjižnice ˝Dr. Alois Mock˝ u Zadru, stvorena je platforma za nastavak i produbljenje suradnje između republika Austrije i Hrvatske. Prigodan govor održao je i gradonačelnik Božidar Kalmeta, koji je naglasio kako je Zadar uvijek bio i biti će otvoren grad, a ova knjižnica predstavlja put prema širenju mreže prijateljstva. Osim toga, austrijska knjižnica predstavlja dobitak za studente, znanstvenike, germaniste, ali i građane, budući da početna kolekcija broji više od 2 000 naslova.

Na Sveučilištu u Zadru sporazum o osnivanju knjižnice ˝Dr. Alois Mock˝ potpisali su generalni tajnik za međunarodne poslove Saveznog ministarstva za europske i međunarodne poslove Republike Austrije, dr. Johannes Kyrle i rektor Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Ante Uglešić. Svečanosti su uz brojne uglednike kulturnog i gospodarskog života Zadra, Zadarske županije i akademske zajednice, prisustvovali i austrijska veleposlanica, Nj. E. gđa Andrea Ikić - Bőhm, voditelj Austrijskog kulturnog foruma u Zagrebu, mag. Georg Christin Lack te voditelj kulturnopolitičkog odjela Saveznog ministarstva za europske i međunarodne poslove Republike Austrije, dr. Martin Eichtinger.

Svečanom trenutku prisustvovao je i Gudački kvartet članova Zadarskog komornog orkestra. Na Trgu kneza Višeslava 9 prerezana je vrpca, čime je i službeno otvorena knjižnica ˝Dr. Alois Mock˝.

Vezane fotografije

Otvorena Austrijska knjižnica ˝Dr. Alois Mock˝ u Zadru Otvorena Austrijska knjižnica ˝Dr. Alois Mock˝ u Zadru Otvorena Austrijska knjižnica ˝Dr. Alois Mock˝ u Zadru Otvorena Austrijska knjižnica ˝Dr. Alois Mock˝ u Zadru Otvorena Austrijska knjižnica ˝Dr. Alois Mock˝ u Zadru Otvorena Austrijska knjižnica ˝Dr. Alois Mock˝ u Zadru Otvorena Austrijska knjižnica ˝Dr. Alois Mock˝ u Zadru Otvorena Austrijska knjižnica ˝Dr. Alois Mock˝ u Zadru Otvorena Austrijska knjižnica ˝Dr. Alois Mock˝ u Zadru Otvorena Austrijska knjižnica ˝Dr. Alois Mock˝ u Zadru Otvorena Austrijska knjižnica ˝Dr. Alois Mock˝ u Zadru Otvorena Austrijska knjižnica ˝Dr. Alois Mock˝ u Zadru