Svečani otvorenjem u Sv. Donatu sinoć je započeo 7. Svjetski forum globalnih parlamentaraca za Habitat. Svjetska udruga parlamentaraca za Habitat međunarodna je organizacija parlamentaraca koja usko surađuje s Ujedinjenim narodima (UN-HABITAT). Njeni se članovi zalažu za održivi urbani razvoj te za poboljšanje stambenih i životnih uvjeta ljudi. Parlamentarci iz cijelog svijeta koji se bave temama održivog urbanog razvoja, klimatskih promjena, zaštite okoliša, stanovanja i komunalne samouprave pozvani su u Zadar kako bi pripremili i predložili rješenja. Zastupnici će se zajedno sa stručnjacima u radnim skupinama baviti temama „Klimatske promjene i priobalni gradovi“ i „Zakonodavci kao pokretači promjena“. Rezultati rasprave bit će objavljeni u „Zadarskoj deklaraciji“.

 

Od 18. do 20. svibnja ove godine Grad Zadar je domaćin 7. Svjetskom forumu  globalnih parlamentaraca za HABITAT.

 

Svjetska udruga parlamentaraca za Habitat međunarodna je organizacija parlamentaraca koja usko surađuje s Ujedinjenim narodima (UN-HABITAT). Njeni se članovi zalažu za održivi urbani razvoj te za poboljšanje stambenih i životnih uvjeta ljudi.

Parlamentarci iz cijelog svijeta koji se bave temama održivog urbanog  razvoja, klimatskih promjena, zaštite okoliša, stanovanja i komunalne samouprave pozvani su u Zadar kako bi pripremili i predložili rješenja. Zastupnici će se zajedno sa stručnjacima u radnim skupinama baviti temama „Klimatske promjene i priobalni gradovi“ i „Zakonodavci kao pokretači promjena“. Rezultati rasprave bit će objavljeni u „Zadarskoj deklaraciji“.

            Osim navedenog, u Zadru će se sastati i regionalne podružnice Svjetske udruge parlamentaraca za Habitat za Afriku, Aziju, Ameriku i Europu kako bi izabrale svoje vodstvo. Za predsjednika Europske udruge parlamentaraca za Habitat kandidira se zastupnik u Hrvatskom saboru Jerko Rošin. Ukupno se očekuje više od 100 sudionika iz cijelog svijeta.

Vezane fotografije

Otvoren 7. Svjetski forum globalnih parlamentaraca za Habitat Otvoren 7. Svjetski forum globalnih parlamentaraca za Habitat Otvoren 7. Svjetski forum globalnih parlamentaraca za Habitat