Olimpijada mladih u Reggiu
Olimpijada mladih u Reggiu
Sedmo izdanje Olimpijade mladih u gradu prijatelju Reggio nell Emilia na kojem sudjeluju zadarski sportaši.

Od 24. do 30. srpnja 2023. grad Reggio nell Emilia, prijatelj Grada Zadra organizirao je 7. Olimpijadu mladih - Giochi del tricolore 2023., niz sportskih natjecanja za mlade sportaše iz 21 zemlje svijeta. Olimpijada mladih svake 4 godine okuplja oko 3.000 sportaša u dobi između 11 i 17 godina, a ove godine je organizirana nakon duže pauze prouzročene pandemijom (posljednja je bila 2018.).
Reggio Emilia ponovno je domaćin velikog međunarodnog festivala, koji se sastoji ne samo od natjecanja i sportskih demonstracija, natjecanja, već i od predstava, radionica, kulturnih i obrazovnih događaja organiziranih kako bi se naglasila važnost sporta kao trenutka rasta, okupljanja i usporedbe između ljudi i kultura.
Olimpijada mladih je namijenjena mladim sportašima, te osim promocije sporta, cilj  je i promoviranje tolerancije, zajedništva i multikulturalnosti. Svi sportaši su smješteni zajedno u sportskom selu, a osim natjecanja imaju priliku  i za druženje s vršnjacima sa svih strana svijeta. Tokom igara održavaju se brojni turniri i sportska natjecanja, s kojih se zadarski sportaši  redovito vraćaju okićeni brojnim medaljama u svim sportovima.

I ovaj put iz Zadra sudjeluje stotinjak mladih sportaša iz raznih sportskih klubova kojima je Grad Zadar osigurao prijevoz i pratnju pomoćnice pročelnice za kulturu i sport Snježane Jurinić, koja će predstavljati Grad  na panelima i protokolarnim susretima u organizaciji grada Reggia.

Sportašima želimo mnogo uspjeha na natjecanjima, ali prije svega, uživanje u mulitkulturalnom okruženju vršnjaka iz cijelog svijeta. 

Vezane fotografije

Olimpijada mladih u Reggiu Olimpijada mladih u Reggiu Olimpijada mladih u Reggiu Olimpijada mladih u Reggiu Olimpijada mladih u Reggiu Olimpijada mladih u Reggiu Olimpijada mladih u Reggiu