Održan sastanak s predstavnicima Grada Senigallije
Održan sastanak s predstavnicima Grada Senigallije

U utorak, 15. travnja 2014., Anita Gržan Martinović, voditeljica Odsjeka za međunarodnu suradnju, sastala se s predstavnicima Grada Senigallije, Stefanom Schiavonijem, pročelnikom za kulturu i Stefanom Verrijem, njegovim suradnikom u Odjelu za kulturu, koji su boravili u Zadru kao gosti Zadarske županije, a radi otvaranja izložbe „Pod kožom stvarnosti“, njihovog čuvenog fotografa Marija Giacomellija. Sastanak u Gradu Zadru upriličen je radi razgovora o inicijativama u sklopu međunarodne suradnje dviju gradskih uprava.

Gradovi Senigallija i Zadar, čiji se predstavnici imaju priliku susresti i surađivati i u okviru aktivnosti Foruma jadranskih i jonskih gradova, čije je sjedište u Anconi, posljednjih su godina organizirali nekoliko kulturnih razmjena, koje su se naizmjenično održale u Senigalliji i Zadru. U nastavku uspostavljenih veza, početkom lipnja, u suradnji s Narodnim muzejom u Zadru, ugostit ćemo izložbu suvremene fotografije njihove poznate umjetnice, Rite Vitali Rosati.

Suradnju na području kulture, naša dva grada namjeravaju proširiti i na druga područja, ponajprije u pripremi projekata financiranih iz EU fondova, te zajedničkom poticanju bolje prometne povezanosti dviju obala, razmjeni iskustava i ideja iz oblasti turizma, zaštite okoliša i dr. U tom smislu, predviđeno je i skoro potpisivanje Protokola o prijateljstvu dvaju gradova koje bi se trebalo održati u Zadru.

Vezane fotografije

Održan sastanak s predstavnicima Grada Senigallije Održan sastanak s predstavnicima Grada Senigallije Održan sastanak s predstavnicima Grada Senigallije