Obnovljeni koš uz novi mural
Obnovljeni koš uz novi mural
Obnovljen koš uz novi mural.

Jedan od najboljih europskih košarkaša i prvi hrvatski član košarkaške kuće slavnih Krešimir Ćosić svoj košarkaški put započeo je na košu u zadarskoj ulici Frane Alfirevića. Na tom je mjestu spomen koš postavljen još 1996. godine, a ove je godine, kada se obilježava 25. obljetnica smrti velikana obnovljen u organizaciji Udruge Dani Krešimira Ćosića i sufinanciranje Grada Zadra. U novom sjaju koš će i dalje inspirirati generacije koje dolaze te podsjećati na početke ovog košarkaškog genija koji je glas o Zadru i Hrvatskoj prenio cijelom svijetu.

Danas su se na tom mjestu okupili njegova obitelj, prijatelji, suigrači i štovatelji. Na predstavljanju su bili i gradonačelnik Branko Dukić te župan Božidar Longin. Gradonačelnik je istaknuo kako nam treba ovaj podsjetnik na vizionara, ne samo košarkaškog. Neka nam Krešo bude inspiracija  u građenju zajeništva i boljeg društva.

Okupljenima su se obratili i Krešina supruga Ljerka, župan Longin, autor murala Jure Lisak, a pjesmom posvećenom Kreši Ćosiću Mladen Grdović zatvorio je ovu svečanost.

Vezane fotografije

Obnovljen spomen koš Kreši Ćosiću Obnovljen spomen koš Kreši Ćosiću Obnovljen spomen koš Kreši Ćosiću Obnovljen spomen koš Kreši Ćosiću Obnovljen spomen koš Kreši Ćosiću Obnovljen spomen koš Kreši Ćosiću Obnovljen spomen koš Kreši Ćosiću Obnovljen spomen koš Kreši Ćosiću