Nova dječja igrališta i zelene površine
Nova dječja igrališta i zelene površine

Gradonačelnik Branko Dukić sa suradnicima obišao je danas dvije lokacije na kojima je uređena komunalna infrastruktura. Prva, u ulici Miroslava Krleže je površina koja je dugo stajala neuređene i koristila se kao parkiralište, a sada je dobila uređena parkirna mjesta i manje dječje igralište. Paralelno s tim, završavaju se radovi na asfaltiranju u uređenju kolnika u dužini od 500 m, te će ulica M. Krleže time dobiti sasvim novu vizuru. 

Gradonačelnik se osvrnuo na ove radove: Veseli me biti danas ovdje i otvoriti još dva dječja igrališta. Grad Zadar je u velikom dijelu, skoro 99% realizirao projekte iz Kvartaipo, a i ovaj park je bio dio te inicijative- komunalno uređenje na zahtjev i po želji građana. Najavljujem da polako krećemo i u novi Kvartipo, te građani mogu početi razmišljati o novim zahvatima koje žele u svojim kvartovima.

Nakon toga obišli su i dječje igralište na Bokanjcu. To je potpuno novouređeni prostor koji je dobio senzoričko igralište za djecu, a kojim se omogućuje iskustvo igranja za djecu s poteškoćama, kao i za djecu urednog razvoja. Ovo je igralište uređeno kao dio projekta Inclusive Play, već treće po redu nakon Vruljice i Višnjika. Stručni partner na izgradnji bio je dječji vrtić Latica, a kroz projekt se pokušalo stvoriti inkluzivna igrališta na kojima će sva djeca moći boraviti. Cijeli projekt je vrijedan 1,4 milijuna eura,  s kojima su izgrađena tri igrališta i s kojima se Zadar svrstao među vodeće gradove u Hrvatskoj u izgradnji senzoričkih dječjih igrališta.