Nastupni posjet veleposlanice Litve u Zadru
Nastupni posjet veleposlanice Litve u Zadru
Veleposlanica Republike Litve u RH, NJ. E. Loreta Zakarevičienė posjetila je Grad Zadar po prvi put.

Zamjenik gradonačelnika Zvonimir Vrančić primio je u Maloj vijećnici Grada Zadra  veleposlanicu Republike Litve u RH, NJ. E. Loreta Zakarevičienė u čijoj su pratnji bili Deividas Stankevičius, ministar savjetnik i voditelj Ureda veleposlanstva u Zagrebu te Rima Koić, počasna konzulica Republike Litve u Republici Hrvatskoj.

Zamjenik Vrančić ukratko je predstavio zadarsku povijest, baštinu i gospodarstvo veleposlanici, nakon čega su razgovarali o mogućim područjima suradnje. Osvrnuo se i na sličnu nedavnu prošlost, te sportske poveznice kroz košarku.

Veleposlanica je istaknula kako velik broj turista iz Litve dolazi svake godine na Jadran, te bi bilo dobro pojačati prometne veze između dviju zemalja. Također, Litva ima vrlo dobre rezultate u financiranju projekata sredstvima iz EU fondova, što je iskustvo koje bi se moglo podijeliti i sa zadarskim institucijama. 

Vezane fotografije

Nastupni posjet veleposlanice Litve u Zadru Nastupni posjet veleposlanice Litve u Zadru Nastupni posjet veleposlanice Litve u Zadru Nastupni posjet veleposlanice Litve u Zadru