Nastupni posjet talijanskog veleposlanika
Nastupni posjet talijanskog veleposlanika
Nj. e. Adriano Chiodi Cianfarani prvi put u Zadru.

Veleposlanik Republike Italije u RH, nj. e. Adriano Chiodi Cianfarani, sa suradnicima- generalnim konuzlom u Rijeci, g. Paolom Palminterijem, i predstavnicima Zajednice Talijana, gđom Rinom Villani i g. Marinom Corvom došao je u svoj nastupni posjet Zadru. U Maloj vijećnici Grada Zadra primio ih je zamjenik gradonačelnika Ivica Vlakić. On je istaknuo povijest dobrih odnosa između Zadra i talijanskih gradova, naročito gradova prijatelja, Reggio Emilie i Padove s kojima Zadar ima dugogodišnju izvrsnu suradnju  na planu kulture i sporta. Također, naglasio je i plodnu komunikaciju sa Zajednicom Talijana u Zadru koja je kulminirala kroz sufinanciranje rada talijanskog vrtića. Spomenuo je i partnerstvo s Anconom kroz Forum jadransko-jonskih gradova, te potrebu produljenja brodske veze na cijelu godinu, prvenstveno zbog gospodarske razmjene.

Veleposlanik Chiodi je izrazio želju za produbljenjem suradnje, prvenstveno na gospodarskom planu, za što postoji velik potencijal. Na zadarskom području već postoje talijanska ulaganja u gospodarstvo, a ima prostora za veliko povećanje kroz zajedničke projekte robne razmjene, energetike i prometa. Također, želja je i veća promocija talijanskog jezika i kulture, pogotovo u osnovnim školama. Najavio je svoj ponovni dolazak u Zadar i posjet gradskoj upravi, na kojem bi se već moglo detaljnije razgovarati o konkretnim zajedničkim projektima.

 

Vezane fotografije

Nastupni posjet talijanskog veleposlanika Nastupni posjet talijanskog veleposlanika Nastupni posjet talijanskog veleposlanika Nastupni posjet talijanskog veleposlanika