Nasmiješeno sunce 2023.
Nasmiješeno sunce 2023.
Fotogalerija Galerija

U koncertnoj dvorane  Kneževe palače održana je svečana dodjela nagrada Nasmiješeno sunce za najuspješnije tvrtke i djelatnike u turističkoj sezoni 2023. Gradonačelnik Branko Dukić obratio se dobitnicima: 

Bila je ovo uistinu godina velikih izazova, snaženja konkurentskih mediteranskih tržišta. Prva post covid sezona koju su obilježile i nove cjenovne vrijednosti, ali i ratna zbivanja na istoku Europe. U svim tim uvjetima zadarski turizam je našao potrebne odgovore – Zračna luka zabilježila je najveći promet od svog postojanja, brodovi na kružnim putovanjima vratili su se u punom obimu, otvorila su nam se i neka nova tržišta, a ono najvažnije – naš turistički proizvod ponudio je novu i višu kvalitetu.

I naša Gradska uprava nastavila je s ulaganjima u kulturne sadržaje, javne manifestacije, uređenje povijesne jezgre, gradskim parkova i javnih površina. Konačno, iza nas je sezona u kojoj smo potvrdili svoj status sigurne i sadržajne destinacije.

Dodatna vrijednost koja čini razliku su naši djelatnici u turizmu, ali i svi oni koji svojim radom doprinose zajedničkom uspjehu. Kada je prije 21 godinu pokrenuta ova akcija, cilj je bio dodatno motiviranje za pružanje što kvalitetnijih usluga, za poticanje međusobne konkurencije u uređenju objekata i razine usluga te naposljetku kao rezultat svega, prezentiranje grada Zadra na način dostojan njegove tradicije, povijesnog i kulturnog značaja i zahtjeva novog vremena.

Svi ovi spomenuti rezultati potvrđuju kako smo i ove godine imali pravu i zdravu konkurenciju. Zato čestitam svim ovogodišnjim dobitnicima „Nasmiješenog sunca“. Njihov primjer dobar je putokaz svima koji se bave turizmom ili komplementarnim djelatnostima. Ni luke, ni autoceste, ni muzeji ni spomenička baština nisu nam dovoljni. Upravo čovjek je ključ našeg turističkog uspjeha.

NAGRAĐENI ZA 2023. U AKCIJI“NASMIJEŠENO SUNCE“:

 RESTORAN-MEDITERRANEO

CEFFE BAR-COLONNA

KONOBA-MARTINAC

NOVI SUVENIR-PETRA MIČIĆ GARIBOVIĆ;ROZETA SV. STOŠIJE

IZLOG-LOCCITANE, NARODNI TRG

VRT-DANIJELA I DARIO MATOŠ

TURISTIČKI VODIČ-SONJA LOVRIĆ LILIĆ

KUHAR-ANITA MIALIĆ

KONOBAR-LOVRE MOROVIĆ

PRODAVAČ-MARIJA SLADIĆ

INSPEKTOR-DOMAGOJ KNEZ

ČISTAČ-JOSIP JOVIĆ

DJELATNIK TURISTIČKE AGRNCIJE-TAMARA VIDAIIĆ

SPASILAC NA PLAŽI-LEONARDO VELESLAVIĆ

POSEBNO PRIZNANJE ZA IZNIMMAN DOPRINOS U USPJEŠNOM ODVIJANJU TURISTIČKE SEZONE-BENEDIKTINKE SVETE MARIJE

 

Program dodjela nagrada upotpunjen je glazbenom izvedbom Mile i Mije Baričević,  učenica Glazbene škole Blagoje Bersa.