Na liniji Zadar - Preko od danas plovi novi trajekt Ugljan
Na liniji Zadar - Preko od danas plovi novi trajekt Ugljan
Danas je u luci Gaženica izvršena primopredaja novog trajekta u Jadrolinijinoj floti koji je dobio ime Ugljan i plovit će na na liniji Zadar-Preko.

U nazočnosti  gradonačelnika Zadra Branka Dukića, načelnika Preka Jure Brižića, župana Božidara Longina, ravnateljice Agencije za obalni
linijski pomorski promet Paule Vidović i predsjednika Uprave Jadrolinije, Davida Sopte, izvršena je primopredaja novog trajekta u Jadrolinijinoj floti koji je dobio ime Ugljan i plovit će na na liniji Zadar-Preko.

Trajekt Ugljan je dugačak je 102, a širok 18 metara. Kapacitet mu je 600 putnika i 107 automobila.U brodogradilištu u Lošinju brod je preuređen i obnovljen.  

 

- Jadrolinija je zadnje tri godine uspješno poslovala i sav profit smo kanalizirali i pretočili u investicije koje su naš strateški cilj. Jedna od investicija, prva ove godine, je trajekt Ugljan, kojim smo htjeli i naravno da ćemo uspjeti poboljšati uslugu prema otočanima i svim ostalim putnicima.

Nadamo se da će brod Ugljan zajedno s našim dobrim brodom Jadranom biti prava sinergija i rješenje za sve otočane i njihove goste, rekao je jutros u Gaženici tijekom primopredaje novoga trajekta predsjednik Uprave Jadrolinije, David Sopta. 

Vezane fotografije

Na liniji Zadar - Preko od danas plovi novi trajekt Ugljan Na liniji Zadar - Preko od danas plovi novi trajekt Ugljan Na liniji Zadar - Preko od danas plovi novi trajekt Ugljan Na liniji Zadar - Preko od danas plovi novi trajekt Ugljan