Na jesen kreće gradnja hotela Maraska
Na jesen kreće gradnja hotela Maraska
Sastanak s Dogus grupom.

Gradonačelnik Branko Dukić susreo se danas s predsjednikom i glavnim izvršnim direktorom Dogus Group Feritom F. Sahenkom i njegovim suradnicima. Tema razgovora bila je najava novog ciklusa investicija Dogus Group u Zadru.

Blizu smo partnerstva s jakim hrvatskim partnerom. Prvu fazu gradnje hotela planiramo započeti na jesen ove godine. Također dovršavamo nacrte za stambeni prostor oko hotela. Sa zadovoljstvom smo obavijestili gradonačelnika Branka Dukića o daljnjim fazama projekta Maraska – istaknuo je regionalni direktor Dogus Hrvatske Burak Baykan.

Uz razmjenu informacija o aktualnim projektima razvoja zadarskog turističkog proizvoda i novim poslovnim prilikama, gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo najavom skorog početka građenja hotela najviše kategorije u Zadru.

Zadar kao iznimno turistički orijentiran grad nužno treba hotelski smještaj najviše kategorije. Raduje me skori početak radova na budućem hotelu u nekadašnjoj zgradi Maraske kojim se potvrđuje ispravnost dosadašnjih napora naše gradske uprave u privlačenje novih investicija u turizam, a kojih će, uvjeren sam, biti sve više. Moramo nastaviti ulagati u infrastrukturu, plaže, sportske i rekreativne sadržaje, obnovu kulturnih znamenitosti i svega onoga što nam donosi podizanje kvalitete i širenje palete destinacijskog proizvoda. Svi ti napori doprinijet će smanjenju  sezonalnosti i otvoriti nova radna mjesta. Zadru nedostaje smještaja u hotelima visoke kategorije i svi investitori čiji projekti mogu podignuti vrijednost zadarskog turističkog proizvoda su dobrodošli. Epidemija će proći, gosti će ponovno početi putovati i na nama je da to dočekamo spremni. – zaključio je Dukić.