Na Crvenim kućama kreće gradnja POS-ovih stanova
Na Crvenim kućama kreće gradnja POS-ovih stanova
Javni kolegij gradonačelnika Grada Zadra.

Od drugih tema o kojima se govorilo na današnjoj sjednici kolegija izdvajamo sljedeće:

O izgradnji POS-ovih stanova na području Crvenih kuća

Na sastanku održanom krajem mjeseca listopada u Agenciji za pravni promet i posredovanje nekretninama, na kojem su bili predstavnici Ureda za upravljanje državnom imovinom  i MORH-a, utvrđeno je da će se na području Crvenih kuća krenuti u postupak izgradnje stanova iz Programa društveno-poticajne stanogradnje. Grad Zadar je u tu svrhu proveo anketu o zainteresiranosti građana za kupnju stana po programu POS na temelju koje je prijavljeno 96 zainteresiranih obitelji, a nakon ankete zainteresiranost građana je sve veća. Stoga je usvojena Odluka da se imenuje Povjerenstvo za izradu teksta javnog poziva i utvrđivanje nove Liste reda prvenstva za kupnju stanova iz programa POS, u sastavu Silvo Grancarić, Ivan Mišulić, Jakov Vidović i Krešimir Žunić.

- Maksimalna cijena iznosit će 1125 eura za metar četvorni stambenog prostora, napomenuo je gradonačelnik Božidar Kalmeta, a Grad Zadar će napraviti sve da ta cijena bude još i manja te će s tim prijedlogom ići pred Gradsko vijeće.

Pročelnica Ureda Grada, Mirjana Zubčić, napomenula je da se na natječaj mogu prijaviti građani koji nemaju riješeno stambeno pitanje sukladno uvjetima natječaja.

Darko Kasap, pročelnik za graditeljstvo napomenuo je da je na području Crvenih kuća napravljena potpuna komunalna infrastruktura te da je Grad u izgradnju infrastrukture uložio 17 milijuna kuna. - Također, osim stanova iz programa POS-a, na području Crvenih kuća planirana je izgradnja vrtića i škole, dodao je.