Kružni tok pušten u promet
Kružni tok pušten u promet

Gradonačelnik Božidar Kalmeta zajedno sa svojim suradnicima, zamjenikom Zvonimirom Vrančićem, pročelnikom UO za prostorno uređenje i graditeljstvo Darkom Kasapom te njegovim zamjenikom Matkom Segarićem, obišao je danas novi kružni tok na križanju kod dva trgovačka centra u ulici Bleiburških žrtava. Radi se o rekonstrukciji prilaznih ulica vrijednoj 6,3 milijuna kuna. ˝Ovime je riješen prometni kaos za vozače, pješake i bicikliste.˝ - istaknuo je gradonačelnik Kalmeta te je najavio i nove radove na nastavnim ulicama, kojima će Zadar dobiti urbanu vizuru, moderan sustav i sigurnost.

Jedan od prometnijih pravaca u gradu Zadru zaživio je danas u novom ruhu. Kako bi se olakšao dolazak i odlazak prema naselju Bili Brig, napravljen je kružni tok, te je uređena cesta u dužini 900 metara, nogostupi koji će se prilagoditi i biciklistima, postavljena je rasvjeta, a sada slijedi i hortikulturalno uređenje.

Projekt se nastavlja dalje do ulica Svete Marije i Borka Šarlije Kese do spoja sa Splitskom ulicom, odnosno Putem Biliga. Time će se dobiti jedan moderan pravac od ulice Ante Starčevića pa sve do Splitske ulice. Radovi bi trebali započeti na jesen, a projekt je u fazi otkupa zemljišta.

Vezane fotografije

Kružni tok pušten u promet Kružni tok pušten u promet Kružni tok pušten u promet Kružni tok pušten u promet Kružni tok pušten u promet Kružni tok pušten u promet Kružni tok pušten u promet Kružni tok pušten u promet Kružni tok pušten u promet