Izaslanstvo Grada Bihaća posjetilo Grad Zadar
Izaslanstvo Grada Bihaća posjetilo Grad Zadar
Prekogranična suradnja Zadra i Bihaća kroz EU projekte.

Gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta sa suradnicima upriličio je primanje za izaslanstvo Grada Bihaća predvođeno gradonačelnikom Emdžadom Galijaševićem. Povod posjetu bila je suradnja dvaju gradova u nekoliko prekograničnih projekata ostvarenih putem europskih fondova.

Na susretu je istaknuto da je Grad Zadar uspješno realizirao IPA prekogranični projekt “Zeleni otoci” u partnerstvu s institucijama iz Zadarske županije i Unsko sanskog kantona. Projekt Zeleni otoci jedan je u nizu realiziranih EU projekata između institucija s područja Zadarske županije i Unsko sanskog kanotna, a koji je imao za cilj promociju okolišnih pitanja te putem kojeg se hotikulturno uredio park Vladimira Nazora. S obzirom na dosadašnje dobro iskustvo zajednički je zaključak kako će se povezivanje dvaju gradova još više pojačati na sljedećim EU natječajima. Prije svega iz programa DANUBE, te prekograničnog programa Hrvatska - BiH za razdoblje 2014.-2020. Suradnja grada Zadra i grada Bihaća nužna je kako zbog blizine dvaju prekograničnih gradova, tako i zbog jačanja ekonomskih veza, turizma, te zajedničkih projekata u području zaštite okoliša.

Vezane fotografije

Izaslanstvo Grada Bihaća posjetilo Grad Zadar Izaslanstvo Grada Bihaća posjetilo Grad Zadar Izaslanstvo Grada Bihaća posjetilo Grad Zadar Izaslanstvo Grada Bihaća posjetilo Grad Zadar Izaslanstvo Grada Bihaća posjetilo Grad Zadar Izaslanstvo Grada Bihaća posjetilo Grad Zadar