Hrvatska u plavom kaputiću na Višnjiku!
Hrvatska u plavom kaputiću na Višnjiku!
Prihod od prodaje karata pomoći će izgradnju Kuće sjećanja Plavi kaputić u mjestu Berak pokraj Vukovara.

Na konferenciji za novinare u dvorani Nadbiskupskog ordinarijata u predstavljen je veliki koncert suvremene duhovne glazbe koji će se održati 24. travnja u dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku pod geslom Hrvatska u Plavom kaputiću. Organizator koncerta je Caritas Zadarske nadbiskupije, a pokrovitelji Grad Zadar i Zadarska županija.

O tom su događaju govorili don Dario Matak, ravnatelj Caritasa Zadarske nadbiskupije, don Damir Šehić, izaslanik zadarskog nadbiskupa i nadbiskupov tajnik, Jagoda Surać, zamjenica zadarskog gradonačelnika, Ivan Šimunić, pročelnik Zadarske županije za obrazovanje, kulturu i sport, Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik i izvođač Alan Hržica.

Zamjenica Surać ovom je prigodom izrazila zahvalnost što se ovaj veliki događaj odvija u Zadru upravo u godini kada se obilježava 25-ta godišnjica humanitarne akcije Vukovaru za dar koja  je i nakon rata posebno povezala ova dva grada.

- Ne smijemo nikada zaboraviti kome sve trebamo zahvaliti za našu Hrvatsku. Niti šest mjeseci nakon velikog događaja u Jazinama , koji je Grad Zadar također podržao, vjerujem da će se u u dvoranu na Višnjiku odazvati jako puno ljudi, ne samo iz Zadra već i iz cijele Zadarske županije i Hrvatske. Vjerujem da nam je potrebno da se svi zbližimo, pružimo jedni drugima ruke, da živimo zajendo na radost , ljubav i mir, istaknula je zamjenica Surać.

– Športski centar Višnjik počašćen je što je jedan od subjekata u organizaciji humanitarnoga koncerta. I do sad je u Dvorani Krešimira Ćosića bilo događanja istovjetnog ili sličnog karaktera i ŠC Višnjik uvijek je spreman sudjelovati, te svoju infrastrukturu i djelatnike staviti na raspolaganje javnom interesu poput predstojećega koncerta – uz ostalo je kazao Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik.

Prihod od prodaje karata pomoći će izgradnju Kuće sjećanja Plavi kaputić u mjestu Berak pokraj Vukovara, u zahvalni spomen na stradale u Domovinskom ratu: hrvatske branitelje, logoraše i djecu. Taj je muzej želja Vukovarke Željke Mitrović Jurić, ‘djevojčice u plavom kaputiću’ koja je postala jedan od simbola stradanja u Domovinskom ratu, nakon što je uplakano lice djevojčice Željke snimljeno u vukovarskoj koloni progona 18. studenoga 1991.

Na koncertu će nastupiti Alan Hržica, Marija i Ivana Husar, Sestre Palić, Vanessa Mioč i Sestre Ramljak.

Prodaja ulaznica (parter 40, teleskop 50, tribina 60 kuna) bit će na sljedećim mjestima:

Župni uredi u Zadarskoj nadbiskupiji

Agencija Puntamika line, Autobusni kolodvor Zadar

Knjižara Naklada Benedikta, Zadar

Prodajna mjesta Ticketshopa u Zadru:

TISAKmedia, Supernova
Ulica akcije Maslenica 1

TISAK Zadar Kalelarga I
Elizabete Kotromanić 2

COMBO Music shop
Ul. Vlatka Mačeka

I prodaja online koja je u tijeku, ovdje.

Visnjik.hr

Vezane fotografije

Hrvatska u plavom kaputiću na Višnjiku! Hrvatska u plavom kaputiću na Višnjiku! Hrvatska u plavom kaputiću na Višnjiku!