Gradonačelnik primio Vladu Gašpara
Gradonačelnik primio Vladu Gašpara
Prijem za atletičara koji je osvojio broncu na Europskom prvenstvu osoba s invaliditetom.

Vladimir Gašpar ostvario je veliki uspjeh na Europskom prvenstvu za osobe s invaliditetom koje je održano 26. kolovoza u Berlinu, osvojivši brončanu medalju hicem od 32,75 metara. Uspjeh je time impresivniji kada se zna da je to ostvario nakon samo 9 mjeseci treniranja i bavljenja atletikom. Na njegovu želju da se okuša u bavljenju atletikom, Ante Rubeša, njegov dugogodišnji prijatelj, pokrenuo je inicijativu za osnivanje kluba, pronašao trenera i tako je nastao Atletski klub osoba sa invaliditetom "Fortius" Zadar. Trener je Edi Stipić, tajnik Ante Rubeša, Vlado Gašpar je za sad jedini atletičar, ali pozivaju sve zainteresirane osobe s invaliditetom da im se jave i pridruže. 
Ovim uspjehom Gašpar si je osigurao mjesto u hrvatskoj reprezentaciji, a trener Stipić ima ambiciozne planove za buduće nastupe na natjecanjima koja ih očekuju, te se ozbiljno razmišlja i o sudjelovanju na sljedećim Olimpijskim igrama.

U Maloj vijećnici danas ih je primio gradonačelnik Branko Dukić sa suradnicima, pročelnikom za kulturu i sport Radovanom Dunatovom, njegovom pomoćnicom Snježanom Jurinić, pročelnikom za socijalnu skrb i zdravstvo Mariom Pešutom te zamjenikom pročelnika Ureda gradonačelnika, Borisom Artićem. Svi su oni čestitali Gašparu na velikom uspjehu koji je ostvario te mu poželjeli još bolje rezultate u budućnosti. 

Vezane fotografije

Gradonačelnik primio Vladu Gašpara Gradonačelnik primio Vladu Gašpara Gradonačelnik primio Vladu Gašpara Gradonačelnik primio Vladu Gašpara