Gradonačelnik primio djecu i nastavnice s poplavljenih područja Slavonije
Gradonačelnik primio djecu i nastavnice s poplavljenih područja Slavonije

U Velikoj vijećnici Grada Zadra gradonačelnik Božidar Kalmeta sa suradnicima, zamjenikom Zvonimirom Vrančićem, pročelnikom UO za odgoj i školstvo, Josom Nekićem i pročelnikom UO za socijalnu skrb, Marijom Pešutom primio je djecu i nastavnice s poplavljenih područja Slavonije.  

- Grad Zadar je već prvih dana poplava u Slavoniji uspostavio stalnu komunikaciju s općinama Gunje i Drenovci. Razmjeri poplave ipak su premašili naša najgora očekivanja i na žalost je došlo do katastrofe ogromnih razmjera. Građani Zadra koordinirano su se uključili u prikupljanje pomoći za poplavljena područja i u suradnji s Crvenim križem i Caritasom još jednom iskazali nesebičnu ljubav prema Slavoniji, kazao je gradonačelnik pozdravljajući drage goste. -Nadam se da vam je kod nas ugodno, da ste uspjeli upoznati naš grad, neki od vas možda se i okupati i da ćete po povratku makar malo razveseliti svoje roditelje s lijepim uspomenama iz Zadra, a onda im i pomoći da svi zajedno lakše prebrodite razdoblje do povratka u vaše kuća, dodao je. Učiteljice su u svoje i u ime djece izrazile zahvalnost na toplom i srdačnom prijemu u gradu Zadru i na mogućnosti da se barem na kratko svi skupa odmaknu od teške tragedije koja se dogodila njihovim obiteljima i domovima.

Grad Zadar je za malene Slavonce i njihove učiteljice organizirao razgled stare gradske jezgre, posjet Gradskoj vijećnici i gradonačelniku, nakon čega su otišli na zajednički ručak, a večeras će biti posebni gosti na humanitarnom koncertu koji će se u 19 sati održati u OŠ "Šime Budinića" i na kojem će se prikupljati humanitarna pomoć za poplavljena područja.