Gradonačelnik posjetio ratnog vojnog invalida Antu Filipovića
Gradonačelnik posjetio ratnog vojnog invalida Antu Filipovića

Gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta i pročelnik za socijalnu skrb, Mario Pešut, posjetili su ratnog vojnog invalida, Antu Filipovića, podrijetlom iz Posavine, koji s obitelji živi na Plovaniji. Povod posjeta bila je dugogodišnja Antova želja da upozna gradonačelnika Božidara Kalmetu, s njim popije kavu i izrazi  mu zahvalnost zbog činjenice da mu je Grad Zadar 1998. godine, za vrijeme njegova mandata, dodijelio zemljište za današnju obiteljsku kuću, a država mu je kasnije pomogla u izgradnji. 

Cijeli susret bio je veliko iznenađenje za gospodina Antu, a organizirala ga je supruga Marina u suradnji s Uredom za informiranje Grada Zadra. 

"Zahvaljujući supruzi koja je sve to organizirala, doživio sam jedan pozitivan šok kad sam na vratima vidio gradonačelnika kojeg sam oduvijek želio upoznatii, stisnuti mu ruku i biti blizu njega, a nisam dobio tu prigodu do sada," iskren je bio Anto.

"Došla sam na ovu ideju jer je moj muž oduvijek imao želju upoznati gradonačelnika Kalmetu budući da je on bio gradonačelnik kad je njemu dodijeljeno zemljište za obiteljsku kuću, a to nije mala stvar. Ovo je bio način da se susretnu i da mu se ujedno kao obitelj svi još jednom zahvalimo," objasnila je supruga Marina.

"Drago mi je što sam ispunio jednu malu želju velikome čovjeku. U današnjem svijetu nažalost premalo se čuje za ovakve životne priče i ljude koji, bez obzira na probleme, vole život i u svakom problemu zapravo vide priliku za pozitivnu promjenu . To doista nadahnjuje," rekao je ovom prigodom gradonačelnik Kalmeta. 

Anto Filipović stopostotni je hrvatski ratni vojni invalid. Amputirane su mu obje noge i desna šaka nakon što je stradao na bojištu u Posavini kada mu je minobacačka granata pala u rov po noge i teško ga ranila. Sa suprugom Marinom i dvojicom sinova, Marijem i Hrvojem, koji pohađaju prvi razred srednje škole, živi u Zadru od 2003. godine. Hobi mu je uređenje vrta u kojem je sve ukrasne biljke i stabla posadio sam. Bez obzira na vlastita tjelesna ograničenja, Anto je pun životne energije i entuzijazma. Kako su nam sami rekli, obitelj Filipović zadovoljna je svojim životom, a supruga kaže da, usprkos svim tragedijama koje su ih zadesile, imaju skladan brak pun ljubavi i tako odgajaju dvojicu svojih sinova.

" Puno mi se toga lijepog dogodilo u Zadru. Osjećam da sam u sredini kojoj pripadam i dušom i tijelom. Da imam mogućnost ponovo birati, opet bih živio u Zadru. Definitvno", zaključio je Anto.

Vezane fotografije

Gradonačelnik posjetio ratnog vojnog invalida Antu Filipovića Gradonačelnik posjetio ratnog vojnog invalida Antu Filipovića Gradonačelnik posjetio ratnog vojnog invalida Antu Filipovića Gradonačelnik posjetio ratnog vojnog invalida Antu Filipovića Gradonačelnik posjetio ratnog vojnog invalida Antu Filipovića Gradonačelnik posjetio ratnog vojnog invalida Antu Filipovića Gradonačelnik posjetio ratnog vojnog invalida Antu Filipovića Gradonačelnik posjetio ratnog vojnog invalida Antu Filipovića Gradonačelnik posjetio ratnog vojnog invalida Antu Filipovića Gradonačelnik posjetio ratnog vojnog invalida Antu Filipovića Gradonačelnik posjetio ratnog vojnog invalida Antu Filipovića Gradonačelnik posjetio ratnog vojnog invalida Antu Filipovića