Gradonačelnik Kalmeta o luci Gaženica
Gradonačelnik Kalmeta o luci Gaženica

Iznimno me veseli dolazak velikog kruzera Celebritiy Equinox koji je, kako mediji prenose, bez problema sa svojih 315 metara dužine pristao uz najveći gat u luci Gaženica. Dakle, bez problema se vezao jer se imao na što vezati.

Drago mi je da su upravo oni, koji su cijelo vrijeme projekt luke Gaženica napadali kao megalomanski i nemoralan, danas došli dočekati kruzer i dati potporu ovom sjajnom projektu.

Kao što sam već rekao, nisam otišao na doček kruzera isključivo zato što se cijeli događaj organizirao bez sudjelovanja Grada Zadra i Zadarske županije, dapače, nitko nas nije ni kontaktirao. To u najmanju ruku nije pristojno niti profesionalno, a kamo li prema protokolu.

Da je ova Vlada bila sposobna i željela državi i Zadru dobro, izgradila bi lučki terminal. Zašto? Pa zato što upravo lučki terminal stvara nova radna mjesta i vraća 60 posto cjelokupne investicije. Bez njega, a to je posredno priznao resorni ministar u izjavama na dočeku kruzera, luka Gaženica ne može biti u funkciji, bez njega može biti jedino improvizacija koja se vidjela danas, a u tome nisam mogao sudjelovati.